Volkswagen PASSAT: Motormanagement lampje....

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: ALZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Hallo,
Onlangs bij vervangen distributieset en waterpomp meteen gasklephuis en egr laten schoonmaken. Sindsdien sta ik elke paar dagen tot max 2 weken in de garage.
Elke keer gaat lampje motormanagement opnieuw branden. Egr is al opnieuw ingelezen, ik heb al enkele vacuumslangen vervangen (geen idee of allemaal waren). Volgens de garage is de egr niet defect. Uitlezen geeft aan: doorstroom egr te klein (sporadisch). Volgens zijn uitlezen zouden katalysator en lambda in orde zijn.
Wie o wie heeft er nog winnende tips?
Is het trouwens zo dat indien ik de storing vind, het lampje dan ook weer zelf uit gaat zonder reset??

efgdols

Geplaatst door efgdols (55) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat zeggen de codes? Gaskleppenhuis opnieuw ingeleerd na schoonmaken?

Mvg diagnoseoplocatie.nl

efgdols (55), 8 jaar geleden

Hallo, beiden zijn gereinigd door de garage l, dit icm vernieuwen distributie. Telkens na de reset foutmeldingen gaat het een x aantal dagen/weken goed.
Ik weet dat er 2 codes naar voren kwamen, alleen niet meer welke. In elk geval met omschrijving: egr doorstroom te klein (sporadisch)

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Heeft u geen problemen met rijden? Dan zal de EGR code het lampje wel laten branden. Weet even niet uit mn hoofd hoe de Passat de flow meet van de EGR, maar als hij het meet met een zogenaamde dpfe (Delta pressure feedback) sensor, dan kan die stuk zijn of de buis waarop hij meet kan verstopt zitten. Als hij het aan de hand van de MAP sensor doet, dan zou je die kunnen schoonmaken.

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

efgdols (55), 6 jaar geleden

In dit geval bleek een week later de motor stuk te lopen op de autoweg door de oorzaak van een afgebroken aandrijving van de oliepomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.