Volkswagen Golf: motor(pn) slaat soms spontaan af

Bouwjaar: 1989

Een klant met een golf II 1.6 PN motor(geregelde carburator) klaagt dat de auto vaak afslaat als de koppeling wordt ingedrukt. Maar af en toe ook onder het rijden, vooral met acceleren. De auto wil dan niet meer vooruit en gaat zelfs vaart minderen totdat hij stil staat. Na een minuutje of twee wachten: starten en lopen. Als hij dan weer loopt draait ie prima. Het probleem doet zich vaak meerdere keren per rit voor, alleen bij ons onder werktijd nooit?!? Heeft iemand een tip?

Groetjes Patrick

Patrick8455

Geplaatst door Patrick8455 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk de ontsteking heel goed na. Misschien zit het hierin. Zie de topic over de hallgever.

Succes,
Paul

Ernst Tempel (0) PRO, 19 jaar geleden

werkt de voorverwarming van het luchtfilter wel goed?
als hij het in hoofdzaak bij koudweer doet zou ik dat eerst even controleren!!

veel succes gr.E.Tempel

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

zit er een chokesysteem op met een wasstift???
als dit het geval is dan zitten de kvs-gaten tussen kop en inlaatspruitstuk (bijna)dicht en werkt de stift niet naar behoren

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Kijk ook HEEL GOED naar de stekker op de ECU.Deze zit onder de parafan en kont vaak onder water te staan als de watergootjes dicht zitten met bladeren.Daardoor oxidatie op een aantal pennetjes.Hebben wij laatst gehad met een Jetta met deze motorcode.

Patrick8455 (0) PRO, 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor jullie reacties allemaal. Ik verwacht de auto komende week weer, dus dan loop ik alle tips effe na. Laat nog horen hoe het afloop. gr. Patrick

theo11333 (0), 19 jaar geleden

dit komt vaak voor bij de vw is een ontstekingsprobleem of het schakelmodule

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.