Volkswagen Golf: Golf 2 turbo diesel trekt niet zoals het moet

Bouwjaar: 1988

Mijn broertjes Golf 2 diesel trekt niet zoals het hoort met een turbo diesel.
We hebben laatst van het zelfde bouwjaar een normale diesel bereden. Die leek bijna sneller op te trekken. Iemand enig idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?
De auto start altijd perfect en rookt ook absoluut niet. Hij rijdt verder goed, maar ik weet dat die sneller hoort op te trekken. Tips zijn welkom.

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, hop


dit is vaak moeilijk te beoordelen!! het zou zo kunnen zijn dat de andere auto meer snelweg km heeft gemaakt waardoor deze motor nog optimaal presteert! ( inwendig schoon is )

hier wonen ook 2 vrouwen allebij 85 jaar!! de één spingt nog makkelijk over een hek! de andere heeft daar veel moeite mee..

zeg jij dan eens wat dit zou kunnen zijn!!!!






paul,

Hop (0), 19 jaar geleden

De ene eet spinazie vaker als de ander :-)
Toch ligt het denk ik niet aan rijgedrag. Je krijgt die turbo trek niet als je de juiste toeren bereikt. Dat zal hoe dan ook beter moeten.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


dan zou je de turbo druk eens moeten controleren! is deze binnen zijn waarden.. dan kun je dat uitsluiten..


paul,

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi,

In een eerder topic heb ik gelezen dat er ook een golf 2 ecodiesel is. Deze heeft een turbo maar nauwelijks meer PK dan de diesel zonder turbo. Ik geloof 44 om 40kW. De GTD heeft meer dan 55kW.
Welke motor heb je dus?
Paul

Hop (0), 19 jaar geleden

Dat is een goeie, ik zal het checken.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

heeft jouw td een leiding tussen de bovenkant van de brandstofpomp en het inlaatspruitstuk na de trubo?? zo ja, dan is het een 51 kw; heeft ie ook een intercooler, dan is het een 59 kw. Anders is het idd de 44 kw motor met de code 1V (staat op de sticker in de kofferbak, en op het kenteken)

De 1V motor heeft een roetkat, deze willen wel eens verstopt raken. Remedie: roetkat werkeloos naar het asiel brengen, door een normale tussenpijp te monteren.

Het kan ook dat de leiding tussen de brandstofpomp en de turbo verstopt is, deze geeft n.l. extra brandstof op het moment dat de turbo op druk is. Klep vast in de brandstofpomp kan ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.