Volkswagen Transporter: Multivan 174pk veel rook uit motorolie peil en verbruikt koelvlo

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi rood

Beste forumleden,

We hebben een multivan uit bj 2003 met boven de 200.000 kmstand gekocht.
En laatst nog motorolie bijgevult. Vandaag heb ik de auto gecontroleerd en er zat helemaal geen olie meer in of amper. De peilstok was gewoon droog. Ik heb gelijk motorolie 5w 30 ca. 2 liter er in gegooit en de motor gestart.

Peilstok was plots tussen min en max dus op redelijke niveau.

Er kwam heel veel rook uit de motorolie bijvul plek en ook uit de oliepeilstok gat.

Ook heeft de auto koelvloeistof verbruikt.

In de motorkap valt niets te zien geen lekkage of dergelijke.

Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Mult

Geplaatst door Mult (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

nou heb je er niet veel teveel in gedaan bij verversen gaat er maar 5,5 l in dus ik vermoed dat je er teveel in hebt zitten en dat hij daarom nu zo rookt.
niet mee rijden eerst peilen staat het tehoog dan eerst af tappen.
wat de koelvloeistof betrefd zet het systeem onderdruk en kijk of je wat ziet de waterpomp wil nog wel eens de oorzaak zijn.

groetjes jan.

Mult (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie, echter zit de olie nu keurig op peil. Mijn oom heeft het bijgevult dat zal dan wel 5 liters zijn geweest ipv. 6 liter. Dus ik denk niet dat die rookt door teveel olie.

Jan227 (5) PRO, 11 jaar geleden

Hallo, gaat het om een T5 Multivan ? Dan gaat er totaal circa 7 tot 7,5 liter motorolie in, dan zat er niet veel motor olie meer in dus. Brandde er dan geen geel olielampje van het olie niveau ? Groet Jan227

Mult (0), 11 jaar geleden

Het is een T5 Multivan, nee het lampje brand niet maar we hebben het net getest en het bleek dat het lichtje ook niet brand wanneer de sleutel in contact zit. Dus dat zal dan waarschijnlijk daaraan liggen.

Ik heb net even met mijn oom hierover gepraat.

En hij zegt dat de peilstok droog was en die geen olie erop had. Achteraf heeft die er 2 liter olie bijgegiet en nu komt het oliepeil plots tussen min en max.

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Als er 2 l olie in is gegaan , is er iets mis , ik zou dat eerst goed uitzoeken .
Als er geen uitwendige lekkages zijn , moet je her verbruik dus inwendig zoeken.
Defecte/slechte turbo.
Olieschraapveren /versleten . cilinders/zuigers , doordat hij erg rookt uit de olievuldop voorspelt dit niet veel goeds.
Bericht iets aangepast , omdat jou en mijn reactie qua tijd elkaar overlapten , ik was nog aan het tikken , toen jou reactie er nog niet opstond TS

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

En ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.