Volkswagen Transporter: T5 schokt bij koude motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

hallo, ik wou hier eens mijn probleem voorleggen. Ik heb een Transporter, T5. Als ik de auto start, na 1 of meerdere dagen stilstand, dan doet de motor ongeveer 10sec raar. Hij hapert tussen 800 en 1000 toeren, dus onregelmatig toerental. Terwijl de naald van de toerenteller toch constant op hetzelfde aantal toeren moet blijven. Daarna draait hij wel normaal. Maar als ik dan vertrek, dan schokt de auto steeds. Zelfs als ik iets meer gas geef dan normaal om te vertrekken. Stilvallen doet hij nooit, enkel haperen/schokken. In de vw garage hebben ze hem al aan de computer gehangen, zonder resultaat. Als ik aan het einde van de oprit (ong 50m) de straat op rijdt, schokt hij meestal ook. Vanaf dan is het probleem verholpen. Als hij een beetje "warm" heeft, heb ik er geen problemen mee. Iemand een idee? Buitentemperatuur heeft niet veel invloed hierop...

zicky

Geplaatst door zicky (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rebel57 (0), 11 jaar geleden

Het lijkt erop dat er ergens lucht in de brandstofleiding komt. Controleer leidingen en filter

zicky (0), 11 jaar geleden

ik heb het nog steeds niet gevonden, nergens iets aan de leidingen , filter te zien.
Blijkbaar start ie toch nog iets moeilijker in de winter... Maar doet het ook in de zomer, dus ik weet het niet...

Quentin2012 (0), 11 jaar geleden

nokkenas sensor zou het kunnen zijn...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.