Volkswagen Golf: natte vloer auto door airco?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Sinds een paar dagen heb ik last van condensvocht van de airco wat in mn auto lekt. (denk ik)Het is in iedergeval mooi schoon water, zonder aparte geur.
Aan de passagierszijde onder bij het voeteneind komen van links en rechts druppels water gelopen.
Ik ben al naar de garage geweest en daar hebben ze gekeken onder de moterkap en dan onder de zwarte rand die voor de ruit zit. (er zit daar een soort filter?(pollenfilter??) Daar lagen veel bladeren op en in het gootje ernaast zat een groot stuk papier. Dit is allemaal verwijderd en moest volgens de monteur de oplossing zijn. Maar hier komt toch alleen regenwater? en dat kan denk ik niet het probleem zijn want het gebeurd bij droog weer..

Maar vandaag zag ik dat er toch weer druppels in de auto verschenen. Ik merk ook op dat de laatste tijd er geen zogenaamd plasje onder de auto staat. Voorgaande zomers kwam er best veel water onder de auto uit, maar nu zie ik aan de buitenzijde helemaal geen vocht verschijnen.
Logisch nadenken en dan zou je zeggen dat er iets verstopt zit, maar wat kan dit zijn en kan iemand mij vertellen hoe ik het kan oplossen.

kees21

Geplaatst door kees21 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kees21 (0), 17 jaar geleden

Ik ben zelf net ff de auto ingedoken om te kijken of ik het probleem kon ontdekken. Ik heb aan de passagierskant bij het voeteneinde achter de middenconsole een buisje gevonden wat richting de voorzijde van de auto loopt. Op de plaats waar deze volgens mij de auto verlaat zit een soort rubber, als ik hier tegenaanduw dan komt hier water uit. Ik neem aan dat dit het afvoerpijpje is van de airco wat verstopt is.
Kan iemand me mss uitleggen hoe ik dit het beste kan verhelpen. Vanaf de binnenkant kan ik het buisje bijna niet blootleggen.. Vanonder de moterkap kan ik hem niet vinden.. Moet je er vanaf boven bijkunnen of wordt dit een klusje voor onder de auto??
Ik hoop dat iemand wat tips voor me heeft.

jcmvdl (0), 17 jaar geleden

Ik vermoed dat het waterhuis lekt.dit zorgt ervoor dat het condens water de auto verlaat.
Ooit eerder zelf mee te maken gehad met een nieuwe passat waar het waterhuis niet van gemonteerd was. Slordig maar waar.

honda4ever (0), 17 jaar geleden

jahaha wat ze bij volkswagen fabrieksaf allemaal niet vergeten teveel soms, maar jou probleem, kijk of de afvoercondensslang wel helemaal goed vastzit, en open is, je zou hem voorzichtig kunnen doorblazen vanaf de onderzijde, en er is toevallig niet net een nieuwe voorruit gemonteerd?

Jorri (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn Sharan uit 2001.
Er zit inderdaad een (Heel klein) afvoerslangetje voor het condenswater.
Deze komt van binnenuit onder je motorkap uit. Dit is vanonder de motorkap inderdaad slecht te zien.
Het slangetje zit waarschijnlijk tegen isolatiemateriaal aan zodat de condens er niet goed uit kan lopen, zodat het terugloopt in je auto. Je moet even een zaklamp pakken om het slangetje te vinden onder de motorkap en dan proberen het slangetje iets te bewegen (vrij stug) en zien of je het isolatiemateriaal ervoor weg kan krijgen. Dit is alles en je hebt dan weer een droge auto.

Groeten,

Jorri.

GTIHeerlen (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Is het probleem al opgelost? Het condensvocht gaat via een klein pijpje vanonder de airo-box door het schutbord naar de motorruimte, via een klein rubberen klepje dat in het schutbord vastzit. Dit klepje zit achter de alu-isolatie op het schutbord en is daardoor niet direct te zien. Als het vies / verstopt is, zoekt het water een andere weg, en vindt die dan ook. Naar binnen, dus.

Groeten,

Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.