Volkswagen Golf: vermogensverlies na monteren nieuwe Gasklep sensor

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Gti

Sinds dat ik de gasklepsensor van mijn golf III gti 2.0 heb vervangen heeft de auto veel minder vermogen. Als ik normaal gesproken bij bv 60km/u in de 3e versnelling een klein beetje gas gaf, merkte je dat ie lekker vooruit ging. Maar nu is hij op zo'n moment niet vooruit te branden. Ik moet op de gekste momenten een versnelling terug schakelen om wat vooruit te komen. De auto komt langzaam op gang. Ik merk het vooral bij inhalen, invoegen, etc.

Ook is het raar dat als ik het gas in trap de auto er bijna een seconde over lijkt te doen voordat er ook echt iets gebeurd. als ik ineens veel gas geef zoals ik normaal ook zou doen, duurt het een seconde en met een verzuipende tik / stoot komt ie dan vooruit

Komt dit vaker voor? Is zo'n gasklepsensor af te stellen? Kan hij verkeerd zijn afgesteld?

voor het vernieuwen nooit problemen op dit vlak. Ik heb 'm vervangen omdar er een storing in zou zitten.

hanz4101

Geplaatst door hanz4101 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat je de gasklepsensor even opnieuw moet inleren.

De motor zal nu wel op noodloop draaien, omdat de ecu vreemde waardes binnenkrijgt, dat verklaart je vermogensverlies.

Naar mijn idee, is het aan de pc hangen de enige juiste oplossing.

Groeten Marcel

hanz4101 (0), 17 jaar geleden

Toen ik met deze klacht naar de dealer ging, hadden zei het ook over de instellingen/inleren. De gasklepsensor is NIET vervangen door de dealer. De dealer heeft die instellingen (snel) nagekeken met een testkast en zei dat er niet veel van gebakken was. Ik werd terugverwezen naar de betreffende garage, dat vonden zei wel zo normaal qua garantie o.i.d., en daar was ik het mee eens.

Vervolgens heeft de auto wederom een dag bij die andere garage gestaan. Ze hebben van alles opnieuw ingesteld, maar het helpt weinig.
Auto reageerd weliswaar iets beter. KIJK: Als ik in de 5e versnelling met 80km/u achter een vrachtwagen rijdt en ik wil inhalen. dan gaf ik normaal een klein beetje gas om er met wat vaart en koppel voorbij te rijden, gewoon relaxed. Maar nu moet ik terugschakelen, of het duurt heel lang. als ik het gas te ver intrap schokt de auto één keer en komt daarna heel traag op gang.

Volgens VW krijgt hij te veel benzine ingespoten tijdens het stationair lopen. Ook het stationar toerental stabiliseerd in stapjes zie ik, en loopt sowieso hoger dan voorheen.

Ik kan me niet voorstellen dat er iets anders mis met de auto is, als je weet wat voor verhaaltje er inmddels aan vast zit.

Wie weet verder wat raad??!

stefan84 (0), 17 jaar geleden

hanz

gewoon terug na die garage gaan waat die prutsers jou auto hebben gemaakt!

hun kunnen je toch niet zomaar wegsturen terwijl je probleem nog erger is dan voorheen ???? schandalig....

ze horen het gewoon op een normale en goede manier op te lossen,dit is dan wel het minste wat je kan doen,

en als ze niet weten wat ze doen,moeten ze er niet aan beginnen!

ben benieuwd,

Stefan

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Anders voorstellen om hem bij de dealer opnieuw in te leren, op kosten van de garage, wel eerst voorleggen, en niet zomaar naar de dealer krossen, dan hebben ze alle recht om de rekening te weigeren.

Succes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.