Volkswagen Polo: Necam/Koltec gasintallatie slaat vanzelf over op benzine en valt

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi Allen,

Ik heb een volkswagen polo uit 1995 met een necam/koltec gasinstallatie. Ik zit al enige tijd met een probleem: namelijk de auto slaat vanzelf over op benzine( dat weet ik doordat het rode lampje begint te knipperen op de schakelaar) en daarna wilt hij enige tijd niet meer over schakelen op gas. Na een tijdje doet hij het wel weer gewoon. Het gebeurt voornamelijk als ik een tijdje stil sta en de motor draait( bijv in de file). In de ochtenden start hij ook moeilijk op gas(het automatisch overschakelen van benzine naar gas). Dan hapert hij een beetje en als ik dan een paar keer hard op de gaspedaal druk doet hij het weer. Ik ben helemaal radeloos. Ben naar verschillende gasspecialisten geweest, maar een oplossing vinden doen ze niet. Het enige dat ik kwijt ben is me geld( ipv de problemen met de auto). ik ben in almere en in bunnik bij een gas specialist geweest. In almere hebben ze mij gasverdeler gereviseerd omdat ze dachten dat het daaraan lag omdat hij regelmatig uitviel. Binnen enkele dagen begon het probleem weer terug te komen. Toen benik naar bunnik geweest en daar hebben ze niks kunnen vinden. het enige dat ze doen is een paar schakelaartjes en slangen vervangen( en natuurlijk geld ontvangen). Mijn installatie is niet uit te lezen is me verteld dus k weet ook niet helemaal meer wat ik kan doen. Elke keer als ik naar een specialist ga doet de auto het weer normaal en worden er zomaar dingetjes vervangen. Als de problemen het na de reparatie zich blijven voordoen kan ik altijd terug komen zegge ze, maar dan heb je weer een w8tijd van een maand en willen ze weer geld zien. Ik ben echt helemaal radeloos dus als iemand me zou kunnen helpen zou ik heel blij zijn, want die gas'specialisten' weten het ook niet meer.

Mvg
Duman

tr_tarik58

Geplaatst door tr_tarik58 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bwana* (0), 15 jaar geleden

Hoi, Ken het probleem bij Necam controleer de werking van de sensor op de verdamper die de temparatuur in de verdamper meet / controleer de druk op de verdamper bij minder dan ik meen 30milibar slaat de installatie naar benzine omdat deze denkt dat het gas op is dit is met een schroef bij te regelen / controleer of de stappenmotor van de gasverdeler goed werkt (vervuiling of slijtage.

tr_tarik58 (0), 15 jaar geleden

Hoi, mijn oom is zelf ook automonteur en heeft al heel wat dingen geprobeerd. Hij is niet gespecialliseerd in Lpg systemen maar kent de standaart kwalen wel. De verdamper heeft hij gecontroleerd en afgesteld(voor zover dat mogelijk was). De stappenmotor is ookgecontroleerd en werkt gwn goed( dat is bij mijn laatste bezoek aan de gasspecialist ook verteld). Ook heb ik de laatste tijd heel af en toe dat het lampje rood blijft branden en dat hij niet alleen knippert, maar dat de auto ook gwn uitvalt als ik geen gas geef. De oude problemen zijn er ook nog steeds. Wie zou mij alsjeblieft verder kunnen helpen?

Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.