Volkswagen Transporter: Niet aanslaan v. d. motor.

Bouwjaar: 2002

Bij een transporter 2.5 TDI met ACV motor hebben wij het volgende probleem, De klant belde eerst dat de auto af en toe afsloeg en na 5 min. dan weer starte. Relais 103 verv. Probleem blijft het zelfde. Na enkele dagen stopt de auto er helemaal mee, hij start wel rond maar slaat niet meer aan. Uitlezen geeft 2 foutcode's aan code 01314 in groep 17 instrumentenpaneel (regelapparaatmotor bovenste grenswaarde overschreden) en groep 19 Aansluitpoort databus (bovenste grenswaarde overschreden.
Wij hebben alles al gereset maar de foutcode's blijven er in.
Er is geen spanning op de brandstofpomp eb het gloeilampje werkt ook niet. Contactblokje is al verv. alle zekeringen zijn heel, WIE HELPT ONS.

Reimink

Geplaatst door Reimink (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Relais 103 vervangen? Relais 109 geeft juist deze problemen.

Hans

Reimink (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry Hans ik bedoel ook relais 109, typ foutje.

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

op de zekeringen kast zit rechts een canbus verbinding ( oranje draadjes) hier zitten 3 stekers op die kunnen oxideren

j.m (0) PRO, 18 jaar geleden

start onderbreker welke op de brandstfpomp naar stopklep zit is waarschijnlijk stuk , krijg je wel spanning op de twee polige stekker voor de pomp ?

Reimink (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem opgelost het was een breuk in een massadraad van af de ECU naar relais 109. Allemaal hartelijk dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.