Volkswagen Golf 1990: niet starten

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: PN, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 51

Hallo medeforummers,
De distributieriem van mijn golf2 met motorcode PN B.J, 1990, is geknapt.
Nu heb ik zo links en rechts al gelezen dat er geen schade aan de motor ontstaat, en er gewoon een nieuwe riem gemonteerd kan worden.
Een nieuwe riem heb ik gemonteerd, en volgens mij staat alles op tijd, het merkteken op het vliegwiel in het gat op de bak, pijltje op pijltje, nokkenaswiel op merkteken kap, en ontsteking
op de eerste cilinder, rotor in de verdelerkap wijst op merkje op de verdeler, en als je de kabel volgt kom je bij de eerste cilinder maar hij wil niet aanslaan, zelfs op remmen reiniger geeft hij alleen een klein plofje in de uitlaat, hij heeft ook een vonk, brandstof wordt ook op gepompt, maar als ik er een bougie uitdraai zijn ze kurkdroog, wat doe ik niet goed??

Vr.gr. Boudewijn

kortboyer

Geplaatst door kortboyer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lange-frans (0), 3 jaar geleden

VW 1.6 is een interference motor = als riem breekt zijn .dus je kleppen krom.
dat zou de reden kunnen zijn dat hij niet meer aanslaat.

kaleido 1 (1595) PRO, 3 jaar geleden

Meet eens compressie, dan weet je het.

kortboyer (0), 3 jaar geleden

Auto loopt weer, waarschijnlijk zijn er al eens andere distributie kappen op gekomen waardoor de merktekens niet overeen kwamen, nu de merktekens uit de vraagbaak van een model 97 gebruikt en hij loopt weer, allen de ontsteking nog iets beter afstellen, hebben zeker iets voorontsteking?

    Auto loopt weer als voorheen, geen kleppen beschadigd, dus de PN is een vrijloper.

    Gr. Boudewijn - kortboyer (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.