Volkswagen Golf 1988: Horten en stoten op de snelweg

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: MH OF 2G, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 40

Dag,

Mijn golfje start altijd prima zelfs met koud weer. Op korte stukken rijd hij ook top en merk je niks, maar op de snelweg heeft hij problemen. Na ongeveer een half uur begint hij te horten en stoten, soms stopt hij na een tijdje weer maar ik heb nu drie keer gehad dat ik geen gas meer kan geven waardoor ik m stil moest zetten, hij start dan ook niet meer. Na een paar minuten wachten start hij wel weer en loopt hij ook weer zonder problemen. Maar na een tijdje begint hij weer.
Mijn vriend zegt dat de carburateur stuk is. Weet iemand of dit het is of iets anders?

Alvast bedankt!

MEvenhuid

Geplaatst door MEvenhuid , lid sinds 6 maanden geleden

1 Reactie

Theo Sparenburg, 6 maanden geleden

Je zal moeten controleren of je vonk hebt als de motor niet meer wil starten. Het kan aan de elektronische ontsteking liggen als die (bobine of module) (te) warm wordt.
Als je dit alleen hebt bij koud weer en je ruikt benzine als de auto is afgeslagen kan dit ook nog aan de temperatuur van de inlaatlucht liggen. Klep die niet goed werkt of slang naar het uitlaatspruitstuk die kapot of weg is.
Ook een haperende benzinepomp kan dit veroorzaken. Dus controleren of er brandstof komt als de auto is afgeslagen.

vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.