Volkswagen PASSAT CL 66 KW E2: Nieuwe kachelradiateur stinkt

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ABS/ADZ, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 66

Dag mensen,

Vorige week heb ik bij mijn auto de kachel kleppen opnieuw bekleed omdat de kachel niet meer goed werkte. De oorspronkelijke foam op de kleppen was compleet vergaan. Een behoorlijke operatie omdat hiervoor het complete dashboard eruit moet. Omdat de boel toch uit elkaar lag heb ik preventief ook maar de kachelradiateur in het kachelhuis vernieuwd. Ik wil tenslotte niet binnenkort nog eens het hele dashboard moeten demonteren. Sinds vandaag rij ik weer met de auto. De verwarming werkt goed, echter bij ingeschakelde verwarming stinkt het in de auto. De lucht is een beetje moeilijk te omschrijven, maar ik zou het omschrijven als een zaagsel/stofachtige geur, zoals je wel eens ruikt in een timmermanswerkplaats of de geur van een stapel jute zakken. Is de nieuwe radiateur lek, dus ruik ik koelvloeistof, of ruikt iedere nieuwe kachelradiateur tijdelijk wel een beetje?
De lamellen op de nieuwe radiateur waren wel een beetje beschadigd, ik heb er verder niet echt bij stil gestaan bij het demonteren, maar deze is toch niet lek (zie bijgevoegde foto)? Ik heb weinig zin om het dashboard weer helemaal te slopen...

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Ik denk dat je idd de "nieuwigheid" ruikt een beetje droge stoffige geur,koelvloeistof daarin tegen is een zoete ietwat wee geur en daarbij beslaan de ramen nogal.

Vincent86c (0), 4 jaar geleden

Dank voor je reactie. Ik vind het nu vooral een droge stoffige lucht, maar het heeft ook wel iets zoetigs. Ben er nog niet helemaal uit dus. Ik heb verder niet de indruk dat de ramen volop beslaan. Ik wacht het wel een weekje af. Als de stank dan niet minder wordt mag ik me zorgen gaan maken.

kaleido 1 (1355) PRO, 4 jaar geleden

Je weet het gauw genoeg, je koelvloeistofniveau zal zakken en onder de kachel en vloerbedekking wordt het nat.
Ik denk dat het nieuwigheid is.

Vincent86c (0), 4 jaar geleden

Ik heb de kachelradiateur toch nog maar een keer gewisseld. Had af en toe last van aanslag op de voorruit. De nieuwe kachelradiateur was dus toch lek. Inmiddels werkt de kachel weer naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.