Volkswagen Passat: Nokkenasverstellers ratelen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: AMX

Hallo,

Wij hebben het volgende probleem met een Passat V6. De motor lekte behoorlijk olie bij de nokkenasverstellers.Ik heb via de dealer de originele pakkingen besteld, en deze gemonteerd. Toen daarna de motor gestart werd liep hij perfect en was muisstil. Na de proefrit echetr ong 10 km, maakt de motor een ratelend geluid op de spanners van de nokken assen. Ik heb hierna weer een keer alles los gemaakt en de zeefjes verwijderd die in de spanners zitten aan de onderzijde. Hierna was het geluid weer weg. Maar na een proefrit hoor je ze weer duidelijk rammelen. Wie weet wat dit kan zijn?

Alvast bedankt John.

KARMANN J

Geplaatst door KARMANN J (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

oliedruk eens meten

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Zal ik morgen eens doen.
Alvast bedankt, John.

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem opgelost. Het rammelende geluid ontstond door de distributieriem. Het probleem was dat de spanner niet bij regelde. Er moet namelijk onder de imbusbout van de spanner dus tegen het oliepompdeksel ook een ring tussen spanner en deksel liggen en deze zat er niet tussen. En zodoende kan de spanner niet bij regelen. Verder was er nog het probleem van het motorstoringslampje,wat begon te knipperen met gas geven. De reden hiervan was dat er te weinig brandstof in de tank zat ( lampje met benzinepomp er op was aan). Deze oplossing stond in de SIS/CAS van de bosch KTS tester. Ik heb 25 ltr. bij getankt en het probleem was opgelost.
Verder nog hartelijk bedankt allemaal, Vooral John Doornbosch voor het doormailen van de verschillende tekeningen met tekst en uitleg.
Kei Bedankt gr. John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.