Volkswagen Passat: slaat slecht aan bij warme motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8- 20v

Bij koude motor,starten en direct aanslaan,altijd.Maar wanneer de motor warm is slaat de motor pas aan na minimaal 5 sec. doorstarten. Daarna slaat de motor direct weer uit. Na een aantal pogingen krijg ik hem moeizaam aan het lopen,met een toerental van 2500 pm,maar zakt wel wanneer je even rijdt.Hij rookt na het aanslaan en stinkt dan naar benzine. Hij start niet alijd slecht, maar de laatste tijd komt het wel dagelijks voor.

jantje60

Geplaatst door jantje60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Mogelijk een defecte koelwater temperatuur sensor (of de bedrading daar van) die veel te koud aan geeft.
Geen storingslampje?

jantje60 (0), 13 jaar geleden

Ja, het indicatorlampje van de remblokken. Maar de blokken zijn nog prima.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Even laten uitlezen en dan verder kijken.

jantje60 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de kvs sensor vervangen, maar nog steeds hetzelfde probleem. Kan het niet,zoals bij de diesel, de startmotor te weinig toeren maken bij een warme motor, dus vervangen? Of zijn relais de oorzaak?(no 372 al vervangen)

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Zou hem toch eens laten uitlezen, en de sensoren bekijken.

De motor start ( draait ) goed ?

jantje60 (0), 13 jaar geleden

Ik heb hem net van de stroom afgekoppeld om de computer te resetten,maar geen resultaat. Hij start goed,slecht aanslaan bij warme motor,daarna rijdt hij als een zonnetje

jantje60 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de verkeerde sensor vervangen. Ik had de sensor linksvoor-onder vervangen, maar het was de sensor onder tegen het schutbord aan. ps, het zijn ook 2 verschillende sensoren met elk hun eigen waarden. Vandaar die storing. Maar bedankt voor je reactie.

Groet Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.