Volkswagen Polo: noodloop

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo allemaal

Onze vw polo 1.6 tdi ging enkele weken geleden af en toe in de noodloop. Na uitzetten en opnieuw starten en/of de stekker van de boordcomputer loshalen was dit verholpen. Echter nu gaat hij steeds vaker in de noodloop. Wanneer we wegrijden gaat het even goed maar zodra we dan remmen of gas loslaten gaat hij weer in de noodloop.

Lmm, n75 en actuator zijn vervangen. Momenteel staat de auto bij een vw specialist maar zij geven aan alle 'klepjes, slangetjes, elektra en sensoren' te hebben nagekeken die te maken hebben met vermogen. Turbo lijkt in orde.. vnt gereinigd..

Wij zijn ten eind raad. Auto geeft geen storing of lampjes die branden.. iemand nog suggesties?

kimberlyf

Geplaatst door kimberlyf (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1960) PRO, 7 jaar geleden

Als hij in noodloop gaat , zit er ook een foutcode in .
Zo niet , wat ik niet geloof , dat terzijde , dan gaan rijden , de noodloop opwekken met aangesloten diagnose apparatuur dan moet het te achterhalen zijn , waar wordt mee uit gelezen?

kimberlyf (0), 7 jaar geleden

Daar durf ik zo even geen antwoord op te geven. Ik ben er vanuit gegaan dat de vw dealer en de vw specialist met de juiste apparatuir uitlezen. Geen storing te vinden is wat mij verteld ka.. Ja wellicht is het formeel geen noodloop. Maar 'gewoon' vermogensverlies. In ieder geval schakelt hij niet meer door en gaat niet harder dan 110 km/h. Ik hoorde zojuist wel dat de verstuivers lekken.. kan dit een oorzaak zijn?

kaleido 1 (1960) PRO, 7 jaar geleden

Bij inwendige of uitwendige lekkage is er geen goede inspuiting , zou kunnen.
Hebben ze een verstuiver retour test gedaan ?

kimberlyf (0), 7 jaar geleden

Nee nog niet. Ze hebben zelf niet aangegeven dat dit een oorzaak zou kunnen zijn. Maar wel frappant dat de hele auto nagekeken is.. niks kunnen vinden.. en dan hoor ik dat de verstuivers lekken.. dus ik dacht wellicht is dat een oorzaak? Zit wel te denken om te vragen of ze dat kunnen testen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.