360 bezoekers online

Volkswagen Golf VI 2011: noodloop laadruk

Bouwjaar: 2011, Motorcode: 1.2 tsi

Ik heb een golf variant tsi uit 2011 met 92000 km. Nu heb ik al een paar keer een epc storing ( geel plus motormanagment) gehad. De auto gaat in noodloop en na opnieuw starten is het probleem weg. De ANWB is er bijgewerkt en die kwam met storing "p334b00" "laadruk en nogiets".

Op Google kwam ik uit op een update van de software maar vw wil dat niet. Zij zeggen dat ik gewoon moet wachten tot die storing eris en dan gaan zij zoeken a 300 euro. Dan kan het de kaadruksensor zijn a weer 300 euro of een nieuwe turbo a 1500 euro 😳.

Maar waarom komt die storing SOMS (vooral bij zware arbeid zoals aanhangers etc) en soms niet.

Wie kan mij een tip geven? Ik wil misschien ook tunen, is dat aan te raden en kan dat door die software misschien ook het probleem oplossen??!

Erikmeijers

Geplaatst door Erikmeijers , lid sinds 4 jaar geleden

8 Reacties

0

ron001, 4 jaar geleden

Erik

http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-p3... hier een omschrijving van deze foutcode. De verwijzing naar terugroepactie van deze bron verdient zeker aandacht. wellicht een belletje naar VW nederland als de dealer niet echt open kaart wil spelen om e.e.a duidelijk te krijgen. Schijnt dat de wastegate (ontlastklep) niet juist werkt..te laat open, te vroeg dicht, slecht gangbaar ????

suc6

0

Erikmeijers, 4 jaar geleden

Volgens verschillende dealers was de actie miet voor mijn kenteken. Hoe check ik die wastegate ?!

0

ron001, 4 jaar geleden

Erik

Zal voor juiste werking toch diagnose aan moeten, erg lastig als dit een storing is die zo nu en dan voorkomt. Er zijn wel verschillende instructies te vinden op het net over het visueel controleren/reinigen van de werking/gangbaarheid actuator van de wastgate. onthoudt hierbij dat dit vaak een klusje is voor specialisten.


Ron

0

Erikmeijers, 4 jaar geleden

Bedankt! Probleem is alleen dat de ANWB de storing gereset heeft en vw aangeeft het nu niet te kunnen uitlezen. Dus nu wachten tot ie weer in noodloop gaat is hun advies. Alleen hoop ik niet dat dat gebeurd als ik net een tunnel uit rijd zonder vluchtstrook en een vrachtwagen achter mij 😳🙀

0

ricky, 4 jaar geleden

Er is een actie voor dit probleem maar niet voor alle type turbo's. Ze monteren dan een plaatje tussen de turbo en de wastegate versteller en daarbij doen ze een software update. Ze kunnen zo zien in hun systeem of jouw auto er ook onder valt.
Anwb had niet deze storing moeten wissen want bij de normale gang van zaken gaat de auto daarna naar de garage en kunnen hun wat met de storing die erin staat, die nu dus is gewist.
Maar goed als het weinig voorkomt gewoon doorrijden en als het voorkomt ff laten uitlezen bij de dealer/garage en laat hun je vertellen wat ze gaan doen dan en eventuele kosten.
Die bedragen die jij noemt zijn niet realistisch want niemand weet nog wat er precies aan de hand is..

0

Erikmeijers, 4 jaar geleden

Update:

Ik bleek een turbo met type g te hebben. Alle tsi turbo's tot type k blijken dit probleem te kunnen hebben.

Ik had een dealer gevonden die inderdaad de update Rn het plaatje zou doen zonder te wachten op de storing. Als dit niet het probleem bleek was het mijn risico. Bij het inrijden van de garage kwam de storing weer naar boven. Bleek het probleem en oplossing zoals ik had aangedragen. Voor 72 euro de update, het uitlezen en het plaatje bij de turbo!

Opgelost dus!

0

ron001, 4 jaar geleden

Erik
Goed te horen dat je toch tot de doelgroep van de terugroepactie behoort, Veel goede , maar voorral probleemloze KM.

Ron

0

Frank26, 3 jaar geleden

Hoi Erik ik heb dezelfde probleem als jouw heb luchtmassameter sensor veranderd inlaatluchtmeter sensor veranderd nog steeds dezelfde probleem storing nummer P334B00 tot dat ik deze forum las mijn vraag is heb je het bij de Volkswagendealer laten maken de wastegate plaatje? Mvg frank hoop snel reactie te krijgen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.