235 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: Hoog olieverbruik 1.2tsi dsg

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2tsi CBZB

Hallo mede forumers,

Ik heb al een tijdje het probleem dat mijn auto olie verbruikt, zo 1:6000 km. Rijd de auto altijd netjes warm voordat ik het vermogen aanspreek, geen korte ritten.
Naar de vw merkdealer geweest vorig jaar waar de auto ook is aangeschaft twee jaar terug (2ehands 83000km op de teller). In overleg is er een oliemeting uitgevoerd waarbij ze iets hebben vervangen ik dacht iets met de carterventilatie maar dat weet ik dus niet meer zeker. Ze zeiden wel dat er iets verstopt was en dat het is vervangen. Dit heeft het olieverbruik helaas niet opgelost. In de twee jaar dat ik hem heb zijn er al wel wat dure onderdelen vervangen zoals de DSG koppeling, turbo en waterpomp, dat laatste schijnt wel vaker voor te komen hoorde ik, dit allemaal gelukkig onder garantie, al kostte het mij wel veel moeite om ze overtuigen.

Nog wat info; Auto heeft 106000 km gelopen. Gebruikt Longlife III 5W30 olie

Bedankt alvast.

R.Zhao

Geplaatst door R.Zhao , lid sinds 4 jaar geleden

8 Reacties

0

ricky, 4 jaar geleden

Ja klopt idd, die delen gaan wel vaker stuk. VW he wie anders....
Maar met 1 liter olie op de 6000km dat valt nog heel erg mee hoor en ik denk dat je daarmee zal moeten leren leven, dan zal je ook niks vergoed krijgen voor garantie met deze waardes.
Gelukkig zijn de belangrijkste delen wel vervangen onder garantie.

0

primera p11, 4 jaar geleden

Keurig verbruik,niks aan doen.
Als dat het enigste is wat je hebt aan deze motor zou ik me gelukkig prijzen.
Velen zijn er op leeg gelopen,al valt de 1.2 nog wel mee.

0

R.Zhao, 4 jaar geleden

Dank voor jullie reacties ricky en primera, klopt dat is het enige tot nu toe. Ik kan er wel mee leren leven en binnenkort krijgt die toch een grote beurt bij Hans sloot in Lochem, hij heeft mijn inlaat ook gereinigd met bg cleaner ivm koolaanslag en dan zal ik even vragen wat hij ervan vindt. Al verwacht ik hetzelfde antwoord als die van jullie.

0

johnnyboij, 4 jaar geleden

Ik heb ook een 1.2 TSI maar handgeschakeld maar ik heb geen probleem met het olieverbruik hij heeft bij 49.036 km een longlife service beurt gehad en de teller staat nu op 69500 km en ik heb er nog geen druppel olie bij moeten vullen . Ook is toen mijn waterpomp vervangen onder 100% coulance dat wel .

Johnnyboy

0

primera p11, 4 jaar geleden

Prijs je dan maar gelukkig,John.
Maar een zwaluw maakt nog geen zomer.
Dat je nog niks hebt gehad zou heel normaal moeten zijn met zo'n km stand.
Alleeen bij vw ligt het allemaal wat anders.

0

R.Zhao, 4 jaar geleden

Even terugkomend op mijn probleem/luxeprobleem. Monteur raadt een motorflush aan van het merk BG. Waarschijnlijk zuigerveren verstopt/vervuild, ze gaan wel eerst checken met een endoscoop of die echt vervuild is.
Vorige eigenaar heeft maar 1x oliewissel gedaan in 80.000km.
Dit gaan ze vanmiddag uitvoeren. Ben benieuwd.

0

autobedrijf van breugel, 4 jaar geleden

zal weinig invloed hebben op het olie verbruik.
Deze waardes spreken wij niet van olie verbruik.
20 jaar geleden moest de olie nog iedere 5000km ververst worden.
olie verbruik word pas serieus als er 1 liter bij moet op 1000 of 1500 km.

vergeet niet dat 5w30 motor olie veel dunner is als de oliën van vroeger, loopt dus ook makkelijker weg langs zuigers en dergelijke.

0

R.Zhao, 4 jaar geleden

Het is alweer een tijdje geleden, ik zal daarom mijn bevindingen even met jullie delen.
Nu 4000km verder sinds de motorflush is uitgevoerd vanmiddag motorkap opengedaan en peilstok gecontroleerd, de olie stond nog netjes op het maxniveau. Normaal gesproken staat de olie net iets boven het midden van de peilstok.
Wel een verbetering gok ik zo. Maar 4000km is natuurlijk te weinig om er iets over te zeggen, daarom zal ik tot 10.000km rijden en dan nog eens peilen en het resultaat posten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.