Volkswagen Polo: Nox sensor voor 2e keer binnen 1,5 jaar kapot

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 FSI

Een aantal weken geleden brandde er een mij bekend lampje van mijn Polo. Na uitlezen is het smoorklephuis gereinigd en afgesteld (staat op de rekening bij omschrijving). Nu brandt het lampje weer, en na uitlezen blijkt het ding kapot te zijn, alleen noemen ze het nu de NOX-sensor. Dit is echter de 2e keer binnen 1,5 jaar, toen is dat ding ook vervangen. Ze vroegen me naar benzinesoort (ik tank euro 95) en gaven aan dat ik weinig reed (8000 km in iets meer dan een jaar). Het lijkt mij wel erg snel, hoe denken jullie daarover?

sandra1973

Geplaatst door sandra1973 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is de achilles-hiel bij VW. Die NOX-sensoren gingen stuk, gaan stuk en zullen stuk blijven gaan.
Wel weet ik dat bij de Golf er ook een software update wordt gedaan (misschien om de levensduur te verlengen?) als de NOX-sensor wordt vervangen.
Is die software update bij jou ook al uitgevoerd?

runtoteun (0) PRO, 14 jaar geleden

Ook een klant hier, Golf 5 fsi. 2x Nox-sensor gehad in 19 maanden tijd. Ook beide keren vervangen samen met een software-update. Dikke pech eigenlijk, ik koop er iig nooit een.

Succes ermee.

Teun

sandra1973 (0), 14 jaar geleden

Dank! Maar dan zit er dus niks anders op dan toch maar weer laten vervangen? Hij is nu weer ff uit (lampje), maar ik vermoed dat t snel weer gaat opspelen ..

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Ik mag aannemen dat dit toch geen normale levensduur is.
Dus enige coulance is hier op zijn plaats,het is geen pakje boter van een paar kwartjes.
Normaal heb je een jaar garantie op een gerepareerd onderdeel,na anderhalf jaar kapot.
Ik zou zeker even gaan overleggen met de garage hoe ze dat op gaan lossen.
En anders even het consumentenrecht na lezen.
Betalen kan altijd nog.

Monkeydancer (0), 14 jaar geleden

Beste Sandra,

Ik heb nu ook al hetzelfde probleem. Een jaar geleden weer de Nox Sensor vervangen. Storing kwam gewoon terug. Ik heb een Nox sensor van een audi A3 even geleend uit 2007 en het in de golf V gestopt. Het probleem kwam weer terug en ik zit weer met dit probleem opgescheept. De fabriekssoftware is al ge-update volgens mijn dealer.

Ik zal de Nox sensor niet vervangen, omdat het een bom duiten kost en het de rijprestaties niet beinvloed. Het probleem kan ook ergens anders liggen, dus misschien vervang je wel het verkeerde onderdeel (niemand kan garanderen dat het probleem daarmee verholpen wordt). Ik heb ergens gelezen dat het ook aan vervuilde gaskleppen kan liggen. Maar hiervoor moet ik even een aantal zaken navragen. Je kunt in de tussentijd gewoon rijden zonder problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.