Volkswagen Golf IV: olie gebruik en inhouden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb een golf die lust (vind ik) een lekker slokje olie 1 op 1500 km. Het gekke is hij rookt niet en er ligt sóchtends ook niks onder maar waar blijft het dan? Ik moet wel vertellen dat ik het blok nog niet schoongemaakt. Ik heb wel is horen vertellen over kantelende zuigers. Nou hoor ik sóchtends wanneer ik sta te krabben wel n soort tik onder de kap vandaan komen. Hij wilde voor een half jaar terug ook slecht starten bobine en kabels plus bougies laten vervangen dat probleem is nu verholpen. Verder doet hij bij overschakellen inhouden een paar tellen net of er een turbo op druk moet komen maar die zit er niet op. Ik heb m teminste nog niet ontdekt. Nu ben ik wel benieuwd of iemand een idee heeft wat het eventueel zou kunnen zijn. En of beide problemen met elkaar te maken hebben. En wat zou een eventuele reparatie kunnen gaan kosten?

aalex01

Geplaatst door aalex01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

de twee liter in de golf 4 staat erom bekend dat hij wel wat olie lust.
daar is niet echt wat aan tedoen of je moet er veel geld voor over hebben.
wat voor olie doe je er in.

groetjes jan.

aalex01 (0), 13 jaar geleden

[quote=jan T]de twee liter in de golf 4 staat erom bekend dat hij wel wat olie lust.
daar is niet echt wat aan tedoen of je moet er veel geld voor over hebben.
wat voor olie doe je er in.

groetjes jan.[/quote]
Er zit 5w30 in heb m nu 6 jaar hij heeft toen nooit gek veel gebruikt het is echt iets van de laatste tijd

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

nou dan zou ik eens 10w40 proberen en gewoon om de 15000 of eens per jaar verversen dat wil ook schelen.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat olieverbruik is idd bekend bij dit blok en zou aan de zuigerveren kunnen liggen nu het erger wordt, inderdaad eerst dikkere olie proberen en dan even aankijken.
Dat inhouden zoals jij het zegt lijkt op een ontstekingsprobleem maar laat hem eens uitlezen, misschien heb je wel een storing in het geheugen staan en weet je iets meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.