Volkswagen Golf: Olie in verdeelkap??

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 44kW ABD

Hoe kan er in godsnaam olie in de verdelerkap komen? En loopt mijn motor mede hierdoor op 3 cilinders (af en toe)? Is het niet zo dat de verdeler 1 dicht huis is? Heb hem overigens nog niet gedemonteerd gehad maar is dit te doen voor een leek?

Alvast bedankt voor de reactie(s).

MrBombastic

Geplaatst door MrBombastic (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Zit je onsteking aan de zijkant van de kop? want dan is de keerring lek in de ontsteking,en dan kan ie ook slecht gaan lopen.
Als je de ontsteking verwijderd,dan moet je hem weer laten afstellen.

Ricky,

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Is dit niet makkelijk zelf te doen als ik hem zou aftekenen oftewel markeren?

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan opzich wel,alleen staat ie nooit precies afgesteld,je kunt er wel op deze manier mee naar de garage gaan om hem te laten afstellen.

Ricky,

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Ik zal is kijken of ik het zelf kan oplossen. Alleen zag ik vandaag ook een straaltje koelvloeistof net onder de ontsteking uit komen/spuiten. Hoe men het noemt weet ik niet. Maar het is in ieder geval van kunstof waar 5 a 6 slangen op vast zitten? En is het ook niet zo dat de slang die van de radiator naar de plek van de lekage gaat samendrukbaar moet zijn? Mede omdat de slang net opgepompt is.

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Ontsteking en koelwaterflens samen met thermostaat in orde gemaakt. Maar het blijft k......, want mijn bougie (cilinder1) wordt nat als de motor warm wordt. Heb er niet zoveel verstand van maar, ik denk koppakking stuk. Dus het wordt de sloop of iemand die onderdelen kan gebruiken.

Toch bedankt voor de reactie(s)

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Voor een lekke koppakking hoef je hem niet weg te doen hoor,kost niet zoveel en is een paar uurtjes werk.
Gaat de motor ook slecht lopen,of wordt deze te heet omdat je zegt dat bougie cyl.1 nat wordt?

Ricky,

MrBombastic (0), 16 jaar geleden

Motor ging o.a. slecht lopen (3cilinders) en koelvloeistof kwam bij de olie. Ik had hem overigens weer op 4 cilinders, maar het zal wel weer aan mijn zware voet liggen. Mijn oliepeil was in 1 keer met 0,5L gestegen, na een testrit op de snelweg (had er eerst geen last van). Heb inmiddels dat 'ding' verkocht, gister op marktplaats en vandaag kwam er 1 hem ophalen. Is altijd beter dan gratis bij de sloop weg te geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.