Volkswagen Golf IV: olie lampje dat rood begint te knipperen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

hallo ik heb eens een vraagje

mijn olie lampje knippert na een tijdje rijden :s ik heb er juist nieuwe olie opgedaan 10w40 is deze soms te dik voor de oliepomp ofzo ??

wesley golf mk4

Geplaatst door wesley golf mk4 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Rood is stoppen! Betekent geen oliedruk dus geen smering. Dikte olie maakt voor dit niet uit. Nu moet er eerst oliedruk worden gemeten op het moment dat hij knippert met een losse oliedrukmeter en als die daadwerkelijk een te lage druk aangeeft dan heb je een mechanisch defect en dat kan verschillen van de oliepomp tot versleten lagers/nokkenassen enz. Is de druk op de oliedrukmeter in orde terwijl hij wel knippert op je display dan kan het de oliedruksensor zijn of iets met bedrading e.d.

wesley golf mk4 (0), 12 jaar geleden

ik heb em al eens binne gedaan en ze zeggen oliepomp want ze hebben oliedruksensor verandert toen..en kan dat kwaad als je er mee verder rijd??het lampje brand niet altijd het is soms dat het 10x achter elkaar begint te knipperen en te 3x te biepen :s

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Laat de carterontluchting ook maar controleren want die zit waarschijnlijk verstopt en dan krijg je dezelfde klachten.



Gr John

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

sory maar als je nu eerst is gaat zoeken op het forum, er zijn er de laatse weken zeker al 4 voorbij gekomen, kan ook dynamo zijn

wesley golf mk4 (0), 12 jaar geleden

ok kzal het eens laten nakijken..dacht dat het kon zijn door te dikke olie..heb de wagen van in september enja toen verbruikte hij zijn olie en ik had er dan 10w40 met product tege olieverbruik in gedaan en tis vanaf dan dat hij het heeft..mss veel vuil losgekomen en verstopt ofzo ?

kaleido 1 (1960) PRO, 12 jaar geleden

Dan is het dus wel van levensbelang voor de motor dat als het lampje brandt dat je zeker weet dat er nog oliedruk is , anders hoef je binnenkort niet meer verder tezoeken , dan lost het probleem zich vanzelf op.

wesley golf mk4 (0), 12 jaar geleden

volgende week gaat em binne om carterpan aftehalen..ze denken allemaal vuil aan het zeefje van de pomp zn dat em wel olie zal trekken maar niet veel anders was em al lang kapot..

sjacco leugs (0), 12 jaar geleden

hallo heb je al wat gevonden
ik heb het zelfde probleem
olie sensor vernieuwd olie en olie filter
hij gaat naar een kilometer of tien branden en piepen
doed hij al vanaf mei af en toe nu constand

wesley golf mk4 (0), 12 jaar geleden

nee hij brand en piept nog altijd..intussen nieuwe olie,olifilter,oliedruksensor,carter is er afgegaan en uitgekuist + zeef van de oliepomp,nieuwe darm voor carterontluchting..dusja ik weet het niet meer :s garagist ging nu is proberen dat bakske waar diene darm van carterontluchting op komt uit te kuisen..

sjacco leugs (0), 12 jaar geleden

oke ik heb hem nu bij de garage staan
we zullen zien wat er uit komt
we willen de olie druk meten
is deze goed ga ik het piepertje er proberen uit te halen
je hoort het via problem cars

groetjes sjacco

wesley golf mk4 (0), 12 jaar geleden

probleem is wss gevonden :) oliedruk laten meten en normaal op 2000toeren geeft em 2 bar en ik zit op 0.6bar dus oliepomp dat niet genoeg druk meer geeft (ik hoop dat het eindelijk is opgelost)

kaleido 1 (1960) PRO, 12 jaar geleden

En nu maar hopen dat er door deze lage oliedruk en het dom doorrijden geen verdere schade is ontstaan.

sjacco leugs (0), 12 jaar geleden

hallo
heb gewoonmet auto doorgereden geen probleem
blijft piepen na ongeveer 10 km
word nu nieuwe motor geplaatst schade door gewoon doorrijden
zie ik dat hij vast kan lopen
gebeurt nu niet meer bedankt voor de reacties super

wesley golf mk4 (0), 12 jaar geleden

[quote=kaleido 1]En nu maar hopen dat er door deze lage oliedruk en het dom doorrijden geen verdere schade is ontstaan.[/quote]
het piepen was mss 1 keer op 2 weken tijd..zit op nog geen 5min van mijn werk en vriendin ..dus garage zegt dat er niks aan zal zijn..anders hadk dat wel al ondervonden zeggen ze ;)

wesley golf mk4 (0), 12 jaar geleden

lampje brand niet meer :) dus mag gesloten worden .....

oliepomp verandert en alles werkt trug

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.