Volkswagen Golf: olie lek golf 1

Bouwjaar: 1984

veloce

Geplaatst door veloce (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

veloce (0), 18 jaar geleden

ik heb een olielek aan het oliefilter huis. Aan de bovenkant zitten 2 zenders, en als je boven op het filterhuis kijkt zie je luchtbellen met olie komen,kun je dit repareren en wat kan de oorzaak zijn of ligt hier een pakking tussen, het oliefilter zelf lekt niet

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

onder de sondes zit een koperen of aluminum afdichtring, de sondes willen zelf ook wel eens lek zijn, via de stekkeraansluiting. Verder zit de oliefiltersteun met een pakking tegen het onderblok. Ook hier kan de boel lek.

veloce (0), 18 jaar geleden

Ik heb vandaag info ingewonnen, waarschijnlijk is de pakking lek boven op de olie-koeler(waar de oliefilter tegen geschroeft zit)
Zaterdag ga ik pakkingen halen en probeer dit te reparen.De olie druk zender zit naast de lekkage.

veloce (0), 18 jaar geleden

Inderdaad de pakking
Volgorde van werken; eerst de motor ontvet
Oliefilter losgedraaid Op de schroefdraad waar het filter zat zit een 24/27 moer los deze en dan kan de koeler van het huis worden gescheiden en daar zat een pakking(rubber ) die hard en stuk was.
Deze pakking vervangen deze wordt met twee gaatjes in twee pennen gedrukt, verder alles weer gemonteerd lekkage verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.