Volkswagen Golf IV: olie lekkage klepdekselpakking

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi ASZ

hallo,

heb hier een golf 4 tdi 130 pk.
deze heeft last van olielekkage langs de achterzijde van het kleppendeksel.
heb hier een nieuwe pakking ingezet maar zonder resultaat. de dealer adviseerde om een kompleet nieuw klepdeksel met pakking te monteren voor ong 130 euro.
heeft iemand hier ervaring mee. heb het idee dat de bouten hem niet vergenoeg aanknijpen omdat er metalen bussen omzitten.

alvast bedankt

opel8276

Geplaatst door opel8276 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=opel8276]heeft iemand hier ervaring mee. heb het idee dat de bouten hem niet vergenoeg aanknijpen omdat er metalen bussen omzitten[/quote]
Je zou evt die busjes korter kunnen vijlen? Ook mogelijk dat de deksel is kromgetrokken?

Gr. paul

opel8276 (0), 16 jaar geleden

heb het deksel gecontroleerd die is 100% recht. zou idd ook nog wat af kunnen vijlen.. wil straks eerst ff proberen zonder die bussen dan trek je echt de pakking aan op de kop en niet op die bussen.

bedankt voor je snelle reactie paul...

opel8276 (0), 16 jaar geleden

heb toch maar nieuw kleppendeksel gemonteerd... die imitatiepakkingen zijn helemaal niet dik genoeg.. nu is ie kurkdroog

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.