Volkswagen Golf 1.8T 20V: Olie temp- turbo druk meter?

Bouwjaar: 2001

Hallo,

In mijn golf 3 kon ik altijd de olie temp. aflezen, mijn golf 4 heeft dit niet meer, alleen koelwater temp. Ook zou ik graag de turbo druk willen aflezen. Nu zijn er van allerlei instrumenten te krijgen om olie temp. en tubro druk te meten. Zijn die makkelijk aan te sluiten? of is dit echt lastig?

bedankt.

brt1462

Geplaatst door brt1462 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is makkelijk? Heb je twee linkerhanden, dan moet je er niet aan beginnen. Als je een beetje technisch bent, is het niet zo moeilijk. Het grootste probleem is meestal waar de meters te monteren. Wil je ze inbouwen, dan moet je gaten (grote) boren. Alternatief is opbouw - boven op het dashboard. Je kunt kant en klare opbouwmeters kopen of inbouwmeters en een opbouwset voor 2 of 3 meters.
Turbo druk meter: Hiervoor moet je een slangetje vanaf het inlaatspruitstuk trekken naar de meter. Neem wel een stevige slang die niet uitzet onder de druk!
Olie temp. meter: Je hebt een gever nodig. Er zijn peilstokken met een ingebouwde gever. Je kunt ook een gever in plaats van de aftapplug plaatsen (denk erom, schroefdraad moet gelijk zijn. Andere mogelijkheid is op de plek van de oliedrukgever een T-stuk plaatsen en hierin zowel oliedrukgever en olietemperatuurgever monteren.
Verder: elektrische aansluitingen. Voeding (over contactslot, anders loopt de accu leeg), aarde en verlichting (aftappen van stadslicht of dashboardverlichting).
Succes.

brt1462 (0), 18 jaar geleden

thx, ik zal eens kijken, maar wat betreft dat slangetje voor tubrodruk. ik neem aan dat ik geen nippel ofzo in het inlaatspruitstuk hoef te boren? Maar ergens die lang kan aansluiten?

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Aansluiten van slang voor turbodrukmeter: Zoek de benzinedrukregelaar. Deze zit aan het eind van de benzinegallerij waar de injectors in zitten. Hier zit een slangetje op. Op deze slang staat de onderdruk/overdruk van het inlaatsysteem. Plaats een t-stuk in deze leiding en sluit daar de slang voor de meter op aan. Mag aan elke kant van de slang, dus bij de benzinedrukregelaar of aan de andere kant, wat het makkelijkste is.

brt1462 (0), 18 jaar geleden

oke, duidelijk, bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.