Volkswagen Golf: Tikje/kraakje rechts (voordeur)

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Tijdens het acceleren en remmen hoor ik steeds een tikje rechts. Het lijkt wel als of het in de deur zit ofzo. Maar de deur zelf heeft geen speling op de scharnieren wat ik zo kan voelen.

Het is heel typisch elke keer als je optrekt hoor je TIK rechts, en als je weer remt, weer TIK. Zou dit in de deur zitten, of zou er iets los zitten in de deur? Het lijkt mij dat het uit de deur komt, maar in ieder geval aan de rechter zijde.

bedankt.

brt1462

Geplaatst door brt1462 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Geluid komt denk ik bij het slot vandaan.
Slot + slotvanger smeren en goed afstellen.
Als dat niet helpt slotvanger vervangen.

brt1462 (0), 18 jaar geleden

ik zal eens kijken benny bedankt, ik laat het weten of ik wat vind.

Santa (0), 18 jaar geleden

Ik heb zo'n zelfde geluidje in het linker portier van mijn 99-er A3. Voorzover mogelijk heb ik vastgesteld dat het geluid uit (of in de buurt van) de A-stijl komt. Er zit geen speling op de scharnieren en smeren en afstellen van de slotvanger geeft ook geen soelaas. Echt een irritant iets....

brt1462 (0), 18 jaar geleden

hmm ja, ik heb nog niet veel tijd gehad om het te onderzoeken, en om nu buiten in de kou te staan is ook niet echt fijn.

brt1462 (0), 18 jaar geleden

nog steeds niet opgelost...

twinturbo (0), 18 jaar geleden

Hmm ik heb precies hetzelfde een tikje bij hard optrekken of remmen, hoorbaar in de rechterdeur..
Ik zal zelf ook nog even kijken of ik wat kan vinden (heb een honda prelude 2.2 Vtec uit 1995)

Groetjes :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.