Volkswagen Golf: Olie Versnellingsbak

Bouwjaar: 1995

Hallo, weet iemand hoe je het oliepeil van een versnellingsbak controleert? Het is een 1.9 Tdi met 1Z motor. Bedankt

Klaas6298

Geplaatst door Klaas6298 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

de vulstop ( daar ook controleren ) deze zit in het midden en ligt in lijn met de schakelbak als je voor de auto staat..( een inbus bout )

inbus bout eruit draaien vervolgens met je pink voelen het pijl hoort een cm, onder de rand te staan..

paul,

Klaas6298 (0), 18 jaar geleden

Waar zit die inbusbout juist ? Ik zie 2 zeskantbouten(torx) met een groene ring eronder. Nergens een inbusbout te zien. En de bout om olie af te laten waar kan ik deze vinden ?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ga voor de auto staan met de schakelbak aan je rechterhand!

deze stop zit in het midden in de lengte van deze bak! een vrij grote inbus bout! ( de meesten hebben deze maat niet in huis )

deze vulling in de bak is voor de levensduur en hoeft niet ververst te worden.. wel wordt het oliepijl elke grote beurt gecontroleerd..

paul,

Klaas6298 (0), 18 jaar geleden

Ik zou de olie eens willen verversen , ze is al 10 jaar oud en heeft 220000 kilometer gedaan. Nu loopt het schakelen bij koude bak wat stroef, ik zou met nieuwe olie es willen proberen of het beter gaat. Ik veronderstel dat de aftapbout vanonder ergens zit... bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.