Volkswagen Vw polo 1.9 d: olie vervangen

Bouwjaar: 1999

Hallo mensen,
Ik was van plan voor het eerst zelf de olie te vervangen van m'n polo. Nu heb ik al meteen een probleem: Welke moer mag ik hiervoor losdraaien. Ik zit dus te twijfelen tussen een grote imbus moer(maat 16 denk ik) aan de zijkant onderaan het motorblok en een grote moer aan de andere kant van het motorblok (deze is rond de maat 22). Wie kan me hiermee helpen? Alvast bedankt voor de moeite!!
Groetjes, Robert.

Robf

Geplaatst door Robf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

1 (0) PRO, 18 jaar geleden

jonge jonge jonge
als je er geen verstand van hebt afblijve!!

achterkant carter M12 moer (19 ringsleutel zeg maar)
grote inbus is de versnellingsbak olie
carterplug niet te vastdraaien (officieel 35nm met momentsleutel)
olie: 10W40 4.7liter met vervanging oliefilter

gr vw monteur

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

als dat maar goed komt.

Fredo (0), 18 jaar geleden

Hehe Robert, het moet voor alles de eerste keer zijn. Op de achterkant van het carter zit een moer (M12 zoals Lange Frans schrijft). Deze los draaien. Olie eruit laten lopen. Eventueel de oliefilter ook vervangen, Moer terug op carter schroeven en olie terug bijvullen. ! Vul niet te veel ook niet bij!!

Veel succes, als het niet lukt, laat dan maar iets weten.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Daar zijn wij toch voor, collega's? Om het uit te leggen?

Draai de carterstop vast, maar niet MUURvast. Beschadigingen aan schroefdraad of carterpan zijn het gevolg.

Robf (0), 18 jaar geleden

Hey mannen bedankt voor de uitleg! Ik heb de olie van m'n seat leon ook laatst vervangen maar dat zag er onder de motor een stuk logischer uit. Oke de oliefilter was daar weer lastiger bij maar dat is ook op deze site fijn uitgelegd. Ik ga het vrijdag weer proberen. Nog 1 dom vraagje: Dat is de enigste moer met die maat aan de achterkant van de carter, niet dat ik dadelijk de achterkant anders zie dan jullie.
Nogmaals bedankt mannen anders had ik misschien wel de versnellingsbakolie eruit laten lopen haha! En dat zou balen zijn!!

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

ach; kan je die ook verversen.. nooit verkeerd...

nee, doorgaans kan je aanhouden dat de carterstop de laagst geplaatste bout is in je motorblok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.