Volkswagen Golf I: oliedruklampje blijft branden

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: GG

hey kenners... ik heb het volgend probleem bij mijn golf 1. bij het opzetten van het contact ging eerst het oliedruklampje branden,dus niet knipperen. torn ik de wagen startte ging het lampje mooi gewoon uit maar na enkele meters gereden te hebben ging het terug branden en het blijft branden. kan dit wijzen op een defecte oliedruksensor of moet ik elders zoeken? pas nieuwe olie op de motor gedaan + nieuwe oliefilter. alvast bedankt voor de mogelijke hulp.
groeten Andy.

Andy 79

Geplaatst door Andy 79 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Theo Sparenburg (10), 15 jaar geleden

Is dit gekomen direct na het vervangen van het oliefilter?


vr.gr. Theo

Andy 79 (0), 15 jaar geleden

dit kan ik niet zeggen aangezien het ledje niet aangesloten was toen ik de wagen kocht,heb pas nieuwe led geplaatst theo
groeten andy

Theo Sparenburg (10), 15 jaar geleden

Andy,

Dat het lampje niet aangesloten was wijst er op dat er al iets mis was. Als de druk al die tijd al werkelijk te laag was, was je motor al lang overleden. Zeker de moeite waard eerst eens een nieuwe voeler te proberen. Ik neem aan dat je een origineel voor deze motor bestemd oliefilter hebt gebruikt of minimaal een van de automaterialen handel van een bekend merk en dat ook dat filter van het juiste type voor deze motor is.

vr.gr. Theo

Andy 79 (0), 15 jaar geleden

Theo,
De auto is inderdaad in volkswagengarage onderhouden dus de oliefilter moet de juiste zijn. Zal proberen met nieuwe voeler te plaatsen. Alvast bedankt en ik laat nog weten of het probleem opgelost is.

Groeten Andy.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

als voelers niet helpen is het printje in de cockpit stuk. Tellerwerk demonteren, printje ook, alle elco's uitsolderen en nieuwe plaatsen. Gegarandeerd dat hij dan weer doet wat hij moet doen.

Bovenste alleen als het dynamolampje wel normaal functioneerd. (zorgt voor het z.g. motor loopt signaal naar het tellerwerk)

Andy 79 (0), 15 jaar geleden

heb nieuw sensor geprobeerd,wat blijkt,auto start niet,haal de draad van de sensor en de wagen start wel,raar maar waar?

groeten andy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.