Volkswagen Transporter: olieindicator op dashboard

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: ABL T4

er komt een acoustische signaal samen met olie lampje op dashboard als het kontact opgezet word en niet onmiddelijk word gestart.Bij opzetten kontact gaanalle lampjes branden , gaan uit allemaal en ong 10 sec. later komt olielamp pinkend terug met geluid erbij. ik heb deze T4 al geruime tijd in onderhoud en is mij nog nooit opgevallen , weet iemand of dit normaal is of wat de oorzaak zou kunnen zijn of wat dit betekend, is geen boekje meer bij.geluid stopt vanzelf ,
Als de motor word gestart gaat de pinkende lamp ook weg , .
ik heb namelijk olie ververst samen met een oliefilter , die lamp is aangegaan bij het starten de eerste maal wat normaal is omdat filter die vrij groot is nog moet vullen vooralleer er druk is.
olie niveau meting vind ik er nietop , olieniveau is trouwens >OK

Luc6672

Geplaatst door Luc6672 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

klapband (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit klinkt dom ik weet het maar controleer de bedrading van je dynamo eens en dan met name de blauwe draad. Deze slijten nogal eens een keer door en je dashboard registreerd dit helaas als te weinig olie druk

Luc6672 (0) PRO, 16 jaar geleden

zou best wel eens kunnen , heb dit wel vluchtig gedaan maar niets abnormaal gezien , het was mij ook opgevallen dat toerenteller niet werkt , en dat komt ook vandaar, lampje alternator brand wel en gaat ook uit dus die werkt wel maar zal eens beter zoeken. wagen is nu niet meer binnen, bedankt

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

motorkap een keer open, een keer dicht en je probleem is opgelost... Zo niet dan is waarschijnlijk de microswitch in het motorkapslot stuk, of de bedrading hierheen.

Het systeem gaat er van uit dat je gaat peilen nadat je melding heb gekregen en hiervoor moet de kap open. Dat is voor het systeem een melding dat de storing niet meer hoeft weergegeven te worden.

Is dit niet het probleem dan moet je het zoeken in de olieniveausensor / bedrading (en dat zit gemonteerd op een T4 van 2000)

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

t4 met abl motor zit geen olieniveausensor op dus probleem zit waarschijnlijk in wat luc schrijft of dynamo zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.