Volkswagen Passat: Oliepomp Passat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: BMP016122

Heren,
IK heb deze Passat van 10 juni 2005 met nu 130000km op de teller.
Het Type -Nr is 3C2252, CHass.nr WVWZZZ3CZ6E034378.Motor BMP016122
Bij ca 120000 km hoorde ze bij mijn Volkswagen specialist hier in mijn dorp dat in de motor een slepend geluid zat. Toen ik met mijn Passat na naar de dealer hier in de buurt ging ,waar ik hem gekocht heb en hem wilde inruilen kwam ook hier de opmerking dat er iets aan de hand was met de oliepomp. Men vertelde dat er een modificatie was geweest op de Passat met bouwjaar medio 2005 tot eind 2006.
Op internet heb ik gevonden dat dit de modificatie 13D8 is
Mijn plaatselijk garage heeft het carter gedemonteerd en toen bleek de de kettingspanner van de aandrijving van de oliepomp middendoor was Een nieuwe oliepomp met tandwielen,die gekocht is bij de dealer, gemonteerd, kosten ruim € 1500.
Ik een een klacht indediend bij de Volkswagenen in hun reactie schrijven zij. Hun specialist van is van mening dat er voor mijn Passat geen modificatie is of is geweest en ik derhalve geen recht heb op een coulance regeling.
Verder schrijven zij dat ik hem bij de dealer had moeten laten maken. Heb meer vertrouwen in de plaatselijk specialist dan in de dealer. De monteurs daar hoorde nog niet dat de moter niet goed liep.
Mijn vraag is nu kan iemand uitzoeken of mijn auto wel onder deze regeling valt.
Er zijn natuurlijk meer van deze auto.s met dit probleem. Heeft iemand wel een coulanceregeling gekregen
Gaarne een reactie Een teleurgestelde Passat rijder, al jaren
Bertje

B10

Geplaatst door B10 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

martijn v o (0), 12 jaar geleden

Naar mijn weten vallen de BMP motoren met een ketting allemaal onder de regeling.
Dit omdat voor dit type motor geen kettingwiel aandrijving meer te verkrijgen is, alleen nog maar tandwielaandrijving.

Ga met je chassisnummer naar de dealer en vraag of zij dat kunnen nagaan.

Uiteraard geldt wel als deze onder de regeling valt dat VW het zelf moet uitvoeren. Het laten uitvoeren bij een andere garage en dan de kosten terug vorderen is niet mogelijk.

B10 (0), 12 jaar geleden

Martijn
Bij mijn dealer in Veghel, waar ik de auto gekocht heb zeggen zij dat mijn wagen er niet onder valt.
Dit zegt men ook in een reactie op mijn brief bij Volkswagen.
Maar ik geloof dat niet, wat toen we onderdelen voor een nieuwe pomp bij de dealer in Vechel bestelde kregen we een pomp met tandwielen. Ik heb mijn wagen daar niet laten maken, omdat zij zeiden dat er niets aan de hand was. Mijn plaatselijke garage is een Volkwagenspecialist en daarom komen de onderdelen uit Vechel.
Ook hij krijgt geen antwoordt op de vraag ofdat mijn wagen onder de modificatieregel valt
Bertje

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Zo en zo is zoals al gezegt de pomp met kettingaandrijving niet meer te krijgen (alleen tandwiel aandrijving, ombouwen) dus dat zegt niks over het feit of jouw wagen in die slechte serie valt.
Het kan inderdaad zo zijn dat jouw wagen volgens Pon er niet in valt maar bij een defect aan deze ketting pompen zeggen ze dus wel dat je de tandwielaandrijving versie moet en alleen maar kunt monteren dus er zit wel degelijk iets fout in alle kettingaandrijving modellen, maja dat is Pon....
Inderdaad jammer dat je het niet bij de dealer hebt laten vervangen want dan had je heeeeelll misschien nog iets kunnen krijgen maar nu dus niks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.