Volkswagen Golf IV: oliesensor onder op de carterpan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi

Beste
ik ben een ruilmotor aan het inbouwen van bouwjaar 1999 op een ander golf van bouwjaar 2000,nu zie ik dat de ruilmotor van '99 geen temperatuur of olie sensor op de carterpan aanwezig is wat wel het geval is op de vorige motor (beschadigd) ,beide motors zijn ALH code,nu is mijn vraag kan de cartepan van die ik dus wil vervangen gewoon ruilen?
Mvg. Lima

limalo

Geplaatst door limalo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zelfde motorcode wil zeggen, zelfde motor. Dus ik zou zeggen dat moet kunnen.
Wel voor de zekerheid even vergelijken.

limalo (0), 13 jaar geleden

bedank voor uw toelichting oldford,dat ga ik doen,kan je mij ook verklappen in welke volgorde de bouten vastgemaakt dient te worden en wat de aanhaalmomenten zijn ?
in afwachting op uw antwoord dank ik u en zal de gang van zaken nadien hier posten

limalo (0), 13 jaar geleden

ik heb net een ruilmotor geplaatst ,alles bolt prima behalve de boordcomputer zoals het aangeven van verbruik,km teller en de km meter doen het niet,zekeringen nagekeken alle stekkers nagekeken maar vind geen oorzaak,klinkt dat voor iemand bekend ?
bij voorbaat dank

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Heeft deze niet een snelheidssensor op de bak zitten? Misschien de stekker vergeten.

limalo (0), 13 jaar geleden

hoi Ricky ,
bedankt voor het reageren, jawel deze heeft een snelheidsensor die ik heb moeten aanpassen door de stekker te vervangen die op de vorige kas stond ,wat ik wel gedaan heb is .....dat ik de schakelmechanisme heb moeten omruilen omdat de schakelstangen niet hetzelfde waren,zou dat mischien daarmee te maken hebben?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Heb je toevallig niet een kabel verwisseld van de km teller sensor op de bak ? Aangezien je deze hebt aangepast.. Dat zou ook kunnen verklaren waarom de boel niet werkt..

limalo (0), 13 jaar geleden

hoi stefan en ricky,
ik heb de sensor stekker die bij deze bak hoort uit de ander kas gehaald en jawel hoor.... hij doet het weer,alles werkt prima de km aangever en de afstand aangever doen het perfekt , zelfs de brandstoflampje doet weer normaal,die bij elke bocht aansprong en aangaf .....bitte tanken ,
ook dat is al verholpen door deze sensorstekker ,zo zie je maar .....niet alles is het zelfde bij een ALH ruil motor .
bedankt beiden voor het vinden van de probleem.
Case closed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.