Volkswagen FOX 2005: Olieverbruik 1.2 Volkswagen fox

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BMD, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 40

Goededag,
Ik heb een vraag over vw fox uit 2005.
Het probleem is als volgt de motor vooral als die stationer draait en je geeft gas dan komt er aardig wat rook uit en hij verbruikt ook olie.
Dit probleem was mij al bekend met aanschaf (ben zelf monteur)zodoende dacht ik het bekende probleem te tackelen door de cilinderkop eraf te halen en te kijken naar de geleiders en de uitlaatkleppen.
De geleiders waren echt heel erg versleten en de uitlaatkleppen allemaal verbrand,dus de kleppen vervangen en de geleiders en seals
Hij liep ook af en toe op 2 cilinders.
Maar na dit allemaal gedaan te hebben loopt die goed maar ik haal de bougies eruit na een 50 km en ze helemaal zwart en wat ik al zei hij rookt met stationair als ik gas geef echt behoorlijk.
Het enige wat ik zelf kan bedebken is de zuigerveren of miss carterontluxhting.
Ik hoop dat iemand bekend is met het probleem

DRTS

Geplaatst door DRTS (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 4 jaar geleden

Je kunt een lektest doen om te kijken of het langs de zuigerveren gaat , carterventilatie zou ik controleren en desnoods reinigen/vervangen.

DRTS (0) PRO, 4 jaar geleden

Heb de carterontluxhting even los gehaald ,en was behoorlijk bevuild .
Is het ook niet zo als ik er op blaas of zuig dat hij moet blokkeren of doorlaten .
Dit doet hij namelijk niet.

DRTS (0) PRO, 4 jaar geleden

En ook als ik hem laat draaien met de slang los die naar het inlaat gaat komt er behoorlijk wat damp/rook uit de ontluchting.

DRTS (0) PRO, 4 jaar geleden

Niemand een antwoord hier ??

poloR6 (5), 3 jaar geleden

En is het probleem al op gelost ?

check

Beste antwoord, geplaatst door DRTS (0) PRO, 3 jaar geleden

Yep
Ik heb uiteindelijk de zuigerveren vervangen en toen perfect

    Beste DRTS,
    ik heb een zelfde soort probleem met een VW Fox uit 2005, betreft een 8 klepper met enkele nokkenas (motorcode BMD). Gekocht voor de handel, klant wilde er geen geld meer insteken. Auto had compressieverlies. Cilinderkop laten reviseren ivm verbrande uitlaatkleppen. Hierbij zijn de uitlaatkleppen en uitlaatklepgeleiders vervangen en heeft het revisiebedrijf nieuwe klepzittingen ingeboord en aangebracht. Tevens zijn de seals vervangen. Klant was al jaren klant bij mij en (dusdanig) olieverbruik had de auto voorheen niet. Ik heb de auto klaargemaakt maar ook bij mij gigantisch olieverbruik (+/- 1L/100km). Dit terwijl compressie perfect is (12~13 bar). Ook bij mij bougies giga zwartgeblakerd. Geen zwarte rook maar dit komt denk ik omdat ik tevens een nieuwe katalysator heb gemonteerd (imitatie), dit vanwege storing P0420 die al even aanwezig was. Auto heb ik aangepakt in de 'dode uren', echter had ik niet veel tijd en dus heeft de auto bijna een jaar stilgestaan (wel droog en afgedekt).

    Mijn vraag aan jou is of je wellicht iets kon zien aan de zuigerveren toen je deze hebt vervangen. Zaten deze vast of waren ze toevallig verkoold?

    Ik denk dat ik ook aan de beurt ben om de zuigerveren te vervangen, ik vermoed dat deze vast zitten. Ik zag tenslotte niks geks aan de cilinderwanden en de zuigers leken er mooi in te zitten en allemaal net zo strak. Ik ben de auto zelf gaan rijden om te kijken of verbruik minder wordt, dit lijkt wel (iets) het geval. Het verbruik ligt inmiddels rond de 1L/200km. Mogelijk ga ik eerst nog een wondermiddeltje proberen om de zuigers los te krijgen; Toralin Anti Carbon. Ik heb er namelijk weinig schik van om de boel nóg een keer los te halen. - KoenAutomotive (0) PRO, 1 jaar geleden
    Goedendag.
    Wat ik me kan herinneren is dat de zuigerveren wel aardig vast zaten niet extreem maar wel genoeg .
    En aan de zuigerwanden zag je niet zo veel.
    Vervang ze nou echt maar ,en je zal zien verbruikt echt geen druppel meer.
    Succes - DRTS (0) PRO, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.