Volkswagen Polo: ombouw 1.3 8v naar 1.4 16v met g60lader

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine

hallo een maat van me die wilt zijn motorblok van zijn polo gaan beet pakken er ligt nu en 1.3 8v in met g40 lader hij wilt hem nu gaan ombouwen naar een 1.4 16 v met g60 lader en hij wilt weten wat er nog meer nodig is buiten uiteraard een motorpakkingset om. hij wil weten of er andere zuigers ook in moeten en dergelijke de onderblokken zijn het zelfde zegt hij

ik hoop het graag van jullie te horen

mvg alex

alexgtr

Geplaatst door alexgtr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

de 1.4 16V kan niet tegen dit geweld; de onderblokken zijn wel degelijk anders; verstevigde drijfstangen, speciale gesmede zuigers, lagering krukas, nokkenastiming en overlap van in en uitlaatkleppen enz.

Waarom een 16V?? de gedachte achter 16 kleppen is een betere spoeling te krijgen; op het moment dat je een compressor (G-lader) monteerd is dat hele probleem verleden tijd, maar moet je oppassen dat je het mengsel niet zo de uitlaat in perst.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Als hij dan toch al wat wil ombouwen,waarom dan niet een originele G60? gelijk al standaard 160 pk want om dat in die 16v te bereiken mag je toch heel veel gaan aanpassen en ben je al helemaal niet zeker of alles wel heel blijft.
En anders gewoon een andere auto kopen die al meer vermogen heeft en belangrijker die er ook op gebouwd is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.