Volkswagen golf 1.8 turbo: Ombouw type IV kilometerteller (van '98 naar '02)

Bouwjaar: 1998

Ik zou graag mijn instrumentenpaneel ombouwen van een oud model kilometerteller van een type IV naar het model met de chromen ringen.

Dat het niet een kwestie is van oude klok eruit, nieuwe erin, snap ik.
Ik heb begrepen dat de klok het stuk ''sleutelherkenning" voor zijn rekening neemt. Dus mijn oude klok krijgt een nieuwe jas...

Nu kom ik op het volgende:

De schaalverdeling van de kilometerteller is bij de nieuwe klok gewijzigd: 0 en 260 staan praktisch op dezelfde plaats alleen de rest ertussen is een stukje opgeschoven. is de kilometerteller te calibreren middels de VAG-COM software?

wil ik iets wat moeilijk, of alleen maar onmogelijk is !?

Geplaatst door

caveman1550 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik weet niet of het wel mogelijk is wat je wilt. Omdat bij nieuwere auto's de instr. panelen ook chassisnr. gebonden zijn.
Hiermee krijgen ze het chassisnr. van de auto in het instr. paneel te staan en kunnen ze niet meer uitgewisseld worden.
Ander probleem kan ook og zijn dat er al een nieuwer type wegblokkering in zit. Dan gaat het ook niet.
Km-stand is niet meer aan te passen
Uitwisseling van ander type motor gaat ook niet lukken, hierbij gaat het dan omhet aantal cilinders wat anders is.


Als het wel gaat ;

Moet je de sleutels weer opnieuw in laten leren, de auto zal niet lopen nadat je het instr. paneel vervangen hebt moet eerst worden ingeleerd. Dus kun je dan het beste bij de garage laten doen.
Tevens moet na het vervangen de juiste bakverhouding worden ingeven dit zijn bep. de codes. Dit moet waarschijnlijk ook bij de dealer gebeuren.

Pim 328 0
badge

20 jaar

@pim:

Daarom wilde ik er een tweede nieuwe type instr. paneel naast leggen, daar het deel met de chromen ringen en de tellerfolie van gebruiken.

Dan zit ik nog wel met het probleem dat de kilometeraanduiding van een nieuw type klok verschoven zit t.o.v. de oude. D.w.z als ik op de tellerfolie van de nieuwe klok 100km/u rijd, rijd ik op de oude tellerfolie (in werkelijkheid) 130km/u.

Vandaar mijn vraag of iemand weet of de kilometerteller gecalibreerd kan worden.

caveman1550 0

20 jaar

Ik ben bang dat dat niet mogelijk is. Maar die chromen ringen zijn ook los te koop. En kun je ze zelf er op plakken. Op Ebay worden ze vaker aangeboden. En bij een auto tuningsbedrijf zullen ze toch ook wel te krijgen zijn.

Pim 328 0
badge

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.