Volkswagen Passat : Onregelmatig lopen bij lage toerentallen (4e trap)

Hallo,

Ik heb een Passat Automaat (105 pk) uit 2001, als ik in de 4e trap van automaat rijdt loopt de motor onregelmatig. Dit is vooral bij snelheden rond de 80-90, bij 2000 toeren loopt de motor onregelmatig. Verder schakelt de automaat gewoon op- en af en rijdt de auto prima.

Uit diagnose apparatuur bij de plaatselijke autogarage bleken geen fouten. Zou dit in de automaat kunnen zitten of in de motor? Of is er iets anders aan de hand?

Teneinde dit probleem op te lossen heb ik op advies van de VW-dealer diesel-cleaner door de brandstof gedaan en 2 volle tanken v-power verreden. Dit verhielp de problemen ook niet.

Ik heb gehoord dat de oude diesel motoren van vroeger een soortgelijk probleem hadden en wanneer er eenmaal extra olie bij de diesel werd gedaan dit probleem werd verholpen.

Met vriendelijke groet,

Jan Heite

janheite

Geplaatst door janheite , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

dupl-u-17007-5dd14aa02b14d+RPM, 16 jaar geleden

Zie je je toerenteller ook een klein beetje heen en weer bewegen terwijl de snelheid gelijk blijft. Vole je af en toe wat zachtjes gebonk zodra de lock-up van de koppelomvormer inschakelt.

Je zou kunnen proberen de olie en het filter van de bak te laten verversen. Als dat niet helpt zou ik naar een automatenspecialist gaan zoals Autrans in Lunteren. Die hebben mij prima geholpen al heb ik heel wat pegels af moeten tikken.

Bij mij was de lock-up van de koppelomvormer stuk gegaan waardoor de motor dezelfde kuren vertoonde zoals jij beschrijft. Dat is inderdaad niet uit te lezen.

Laat er wel een expert naar kijken want dealers hebben geen kaas gegeten van automaten.

janheite, 16 jaar geleden

Hallo Roland,

Bedankt voor je antwoord, dit bleek inderdaad het geval te zijn. Na het verversen van de olie en reinigen van het filter werdt het een heel stuk beter. Ik heb er nu geen problemen meer mee!

Groeten Jan Heite

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.