Volkswagen Passat : Verschil motorgeluid TDI 74kw en 96Kw?

Ik heb een Passat TDI 81KW uit 1998 gereden en rijdt nu een TDI 85KW uit 2000.
Nu heb ik tweemaal proef gereden in een Passat TDI 96KW.
Het geluidsnivo valt me tegen, de motor is naar mijn beleving geluidruchtiger dan de TDI 81kw en de 85kw.
Klopt dit? Wat is jullie ervaring?

Is een TDI 74kw stiller dan de TDI 96kw?

Graag reacties.

Arjan608

Geplaatst door Arjan608 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

dat ligt een beetje aan de uitvoering... arjan, persoonlijk vind ik het allemaal nog best meevallen.. kan het niet als storend omschijven..

paul,

Arjan608, 16 jaar geleden

Paul,

Wat bedoel je met uitvoering?

Arjan

MHRAAD, 16 jaar geleden

Arjan / Paul,

Wat arjan beschrijft lijkt verdacht veel op mijn vraag. Ik kom van een A4 - 90 PK en heb nu een passat avant - '02 met 130 pK en vind de motor ook rumoeriger en 'rauwer' dan de 90 pK (van Audi). Ik had meer verwacht van een 5 jaar jongere auto.

Paul, ik denk inderdaad dat een deel komt doordat Audi meer aandacht besteed aan isolatie en ophanging maar Arjan beschrijft het zelfde verschil binnen één type Volkwagen. Arjan, ik heb ook mijn garage nog eens gevraagd, die geven aan dat de motor met dit hoge vermogen gewoon meer geluid produceerd, precies weet ik 't niet, misschien heeft Paul een verklaring. Maar ik herken je vraag / verhaal en moet er zelf erg aan wennen.

Martin.

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

klopt deels martin

pompverstuiver motoren staan bekent om het rauwer draaien dan bv de 90/110,pk diesel motor met een verdelerpomp.. dit is helaas een eigenschap en is niks aan te doen...

paul,

jos_br.5980 PRO, 16 jaar geleden

Ik vindt het sowiezo vreemd dat dezelfde motor in bijv. een Seat Ibiza/Cordoba stiller is als in een VW (Golf/passat).

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.