Volkswagen Golf: Onsteking Golf 2 GTI EV motor 1984

Bouwjaar: 1983

Ik heb een probleem met mijn type 2 motor(1984). Deze ligt in een type 1 Golf. Als de motor warm is heeft hij geen vemogen meer als je gas geeft. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de ontsteking, alleen kan ik deze niet op tijd zetten omdat het vliegwiel verdraait is gemonteerd. Weet iemand hoe ik toch de onsteking op tijd kan zetten zonder de versnellingsbak (weer) los te moeten halen????????? Ik ben ten einde raad en wil nu eindelijk eens lekker een stukje rijden....

Groeten Jorg (alvast bedankt voor je hulp)

jorgschennink

Geplaatst door jorgschennink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, dan kan je het op gevoel doen.! kun je altijd even proberen.? het zou moeten lukken.

sucses

paul,

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Op het vliegwiel de originele afstellingsmarkering opzoeken, trachtten op te meten, cilinder 1 op bovenste dode punt zetten, en dat dan op het vliegwiel als referentie punt inslaan dmv een beitel/schroevendraaier. De "opgemeten " markering er op aanbrengen en het zou moeten lukken.

Welke cilinder staat er nu trouwens op het bdp als de markering wel te zien is? Dan stel je het daar toch op af, met een stroboscoop is dat een kwestie van op een andere bougie kabel zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.