Volkswagen Golf IV: opnieuw aarden van autoradio

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 110pk

Hoi,

Wij hebben een probleem met het ontvangst bij onze autoradio. Ik heb een andere radio geprobeerd maar het probleem blijft.
Hierna heb ik wat research gedaan en nu blijkt dat er corrosie in de dakantenne kan ontstaan en/of er een probleem is met de massa (zwarte kabeltje uit iso-stekker).
De antenne heb ik vervangen voor een Hirschmann raamantenne, maar het ontvangst is niet verbeterd. Nu lijkt me dus nog een ding mogelijk en dat is de massakabel... Waar kan ik deze het makkelijkst op aansluiten? Zit er ergens een blanke schroef achter het dashboard gemonteerd?

Hopelijk werkt het dan wel, want ik ben het nu beu ;-)

Groetjes Sjoerd

CTIS

Geplaatst door CTIS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Als de radio gewoon "aan" gaat, ligt het niet aan de massa van de radio.
Slechte verbinding van de antennekabel lijkt mij.
Of...de fout zit in de radio zelf.

CTIS (0), 9 jaar geleden

vreemd... De radio heeft het probleem al vanaf het begin, de radio was destijds nieuw. De radio uit een andere auto doet het ook slecht in de golf...
Antenne (incl. kabel) is dus ook vervangen.

harry4203 (450) PRO, 9 jaar geleden

volgens mij werkt een raamantenne met zo'n a thermische voorruit ook niet echt optimaal. zou ff proberen een antenne buiten de auto te hangen om te proberen.

CTIS (0), 9 jaar geleden

Ik heb de dakantenne vervangen voor een nieuwe. En nu werkt alles naar behoren :-)

Tip voor iemand die het ook zelf vervangt: De headliner bestaat aan de binnenkant uit glasfiber... Handschoenen aan anders prikt het lekker lang door.

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.