Volkswagen Golf IV: Golf 4: Motor olie lampje flikkert.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 116PK

Mijn wagen heeft 213.000kms en heeft een week geleden fatsoenlijke onderhoud gehad (groot onderhoud).
Ik rijd dus deze avond de autosnelweg op (120km/uur) en geen minuut later begint mijn rode motor olie lampje te flikkeren en te piepen voor een paar seconden. Ik ben zo snel mogelijk gestopt langs de pechstrook en heb de auto gepeild, wagen stond netjes op pijl en ik geen enkel lek van boven of onder (zover dat ik kon zien). Heb hierna verder gereden aangezien ik ver van huis was en het lampje heeft niet meer gebrand en mijn motor temperatuur bleef ook netjes op pijl (pijl stond in het midden zoals normaal). Ben dus fatsoenlijk thuis geraakt zonder problemen (30min. op autosnelweg rijden) maar wat is de oorzaak hier? Draadje van het oliedrukcontact die kort sluit op het massa of heb ik een kapotte oliedrukmeter of helemaal geen..heb geen idee.
Iemand enig idee wat het kan zijn?
------------------------------------------
Golf 4 San Diego (coupe)
1.9 TDI
85kw: 116pk
bouwjaar 2000

vizard91izy

Geplaatst door vizard91izy (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 9 jaar geleden

Oliedruksensor zal wel slecht zijn..Gaan wel vaker kapot.

kaleido 1 (990) PRO, 9 jaar geleden

Is goed mogelijk wat er door diversen gedacht wordt , maar om zeker te zijn even de oliedruk meten , zowel op de kop als op het filter .

stefan84 (0), 9 jaar geleden

Deze heeft enkel ene op het filter zitten..Kijk maar eens langs de oliepeilstok omlaag ( afdekkap motor los halen ), dan zie je hem zitten.

vizard91izy (0), 9 jaar geleden

[quote=stefan84]Deze heeft enkel ene op het filter zitten..Kijk maar eens langs de oliepeilstok omlaag ( afdekkap motor los halen ), dan zie je hem zitten.[/quote]
Ik zal het morgen is bekijken en u iets laten weten, ik vermoed ook dat die sensor het probleem is. Want wanneer ik de motor peil, staat olie op max.

vizard91izy (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Is goed mogelijk wat er door diversen gedacht wordt , maar om zeker te zijn even de oliedruk meten , zowel op de kop als op het filter .[/quote]
Ik ga het morgen is nakijken.

vizard91izy (0), 9 jaar geleden

Ik vermoed dat het gewoon het oliedruksensortje was, heb het deze maandag vervangen en nog geen last mee gehad deze dagen en heb elke dag sindsdien (zelfs vandaag) mijn olie gepeild en die staat netjes op max.
Nu is het alleen nog afwachten...
Maar voor nu is het opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.