391 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: panoramisch dak

Bouwjaar: 2011

Hallo, ik wil de kabels van het panoramisch dak vervangen. Nu heb ik het complete frame eruit. Om de kabels te vernieuwen moet het voorste raam eruit, ik heb alle schroeven al los maar krijg het raam er nog niet uit iemand een idee hoe dat moet of heeft iemand een beschrijving ervan?

alvast bedankt

groeten ed

at

Geplaatst door at PRO , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

0

ricky, 4 jaar geleden

Nou het voorste raam zit met dacht ik 6 torx boutjes vast aan het frame/mechaniek en dan gewoon van de houder omhoog eraf trekken, en hetzelfde met het achterste raam, een paar boutjes verstopt net achter het rubber wat rondom zit.
Maar kan aan mij liggen hoor maar snap et eigenlijk niet want het raam zit aan het frame bevestigd dus hoe kan je het frame er al uit hebben en het raam nog vast zit? Misschien hebben we het over een ander type panoramisch dak?

0

at, 4 jaar geleden

Hallo, het was een panoramisch dak waarbij het voor voorste raam open en gekanteld kan worden. Ik moest eerst heel het frame met de twee ruiten eruit halen. Dan kon je het voorste gedeelte waar de kabels doorheen lopen los maken door 4 schroeven aan de zijkanten weg te halen en dan het kit losmaken. daarna kon het raam met de kabels naar voren geschoven worden. Al met al veel werk.

groeten ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.