Volkswagen Passat 2011: Parkeersensoren

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CTHD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 125

Goedemiddag,

Mijn parkeersensoren (VW Passat B7) werken niet meer. Ik heb ze voor en achter. Kreeg melding "Optisch parkeersysteem is momenteel niet beschikbaar." De P knippert bij inschakeling achteruit en ik hoor een lange piep. Naar garage geweest en die dachten dat sensor kapot was. Uitgelezen maar er komt geen enkele melding dat een sensor kapot is. Nu wordt gedacht aan een kortsluiting bij de speakers / buzzers van het parkeersysteem. Dat betekent dat deze speakers en het hele systeem moet worden doorgemeten met alle kosten van dien. De monteur had een dergelijk probleem niet eerder gezien.

Het volledige systeem is ermee opgehouden.

Ik weet niet of het belangrijk is maar er is wel iets gebeurd voordat het systeem ermee ophield. Ik was aan het grasmaaien in de buurt van de auto en in dat gras zaten kale plekken met los zand. De grasmaaier ging er overheen en veroorzaakte een kleine zandstorm die recht op en onder de auto terechtkwam. En dan met name rechtsachter, precies waar ook de speaker/buzzer van het parkeersysteem zich bevindt. Ik noem dit maar omdat mensen wel eens kortsluiting krijgen door water in de wasstraat. Nu zou het dus zo kunnen zijn dat het bij mij door zand is gebeurd. Geen idee of dit kan maar ik wilde het wel melden want voor het maaien deed alles het prima en meteen erna ontstond het probleem.

Dus heeft iemand ooit zoiets meegemaakt dat een sensor kapot lijkt maar bij uitlezen geen melding wordt gemaakt?
Misschien tips/adviezen?

Alvast bedankt

.
Rommelenso

Geplaatst door Rommelenso (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Is met de juiste apparatuur uitgelezen ?

    Daar ga ik van uit. Het is wel een universele garage maar heb geen reden om te twijfelen aan hun apparatuur. Ze zeiden ook dat bij een kapotte sensor dit gewoon een melding zou moeten geven op de uitleesapparatuur. Er komt gewoon helemaal geen melding en gedacht wordt aan een vorm van kortsluiting en dat betekent alles doormeten en oorzaken uitsluiten en hopelijk komen ze dan bij de oorzaak. - Rommelenso (0), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - Rommelenso

Porbleem opgelost. Het bleek de buzzer te zijn die kapot was. Goedkoop dingetje maar wel veel werk om erbij te komen. Zit verstopt achter/ bij de hoedenplank. Alles doet het weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.