Volkswagen Passat: PASSAT 130PK

Bouwjaar: 2001

Gelukkig nieuwjaar mensen, zeg ik hep een vraagje. Mijn vriend heeft vandaag een Passat 130pk gekocht. Wagen is zeer proper, heeft 114000km gelopen, eerste eigenaar, onderhoudsboekje, enz. Zijn er bij deze types problemen? Hep zelf een Passat 110pk heeft 260000km, nooit problemen gehad, behalve aircopomp en draagarmen. Ik hep op de site gelezen dat de turbo van 130pk niet goed zou zijn. Wat voor olie moet erin, en wanneer vervangen? Dank U, en beste wensen.

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo erdar.. (ook nog de beste wensen)

problemen met turbo's komen indd, wel voor! (niet bij bosjes) maar toch sneuvelt er wel eens één.. moet er wel even bij vertellen.. de gebruiker heeft dit groot en deels zelf in de hand, dit geldt overgens voor iedere turbo! met een beetje gevoel voor deze techniek kun je zeker vroegtijdige turbo problemen voorkomen!

ten eerste raad ik je aan de EGR-klep preventief af te doppen, een slecht of niet werkende egr-klep is nl, een turbo-killer en heeft zodoende sterke invloed op de levensduur..

ook is het verstandig om deze motor na een vlotte rit even stationair (20 sec) te laten na draaien.. ook dit draagt zeker een steentje bij aan de levensduur van een turbo..

paul,


erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo, P.Kelder, EGR klep dichten is toch gewoon een plaat tussen uitlaatspruitstuk en buis die naar de inlaatspruitstuk gaat? Nog een vraagje. Bij de Passat 130pk, trilt de wagen eerst, bij de eerste versnelling, en gaat daarna gewoon verder. Lijkt precies dat de koppeling niet meer goed is (wagen heeft 115000km). En soms van constante snelheid naar vollast, een kleine schokje en dan doortrekken. Voor derest zalig om mee te rijden. Wat kunnen deze twee problemen zijn? Dank U.

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het tweemassavliegwiel veroorzaakt de trilling bij het wegrijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.