Volkswagen Passat: passat 18. 20v slaat goed aan, loopt dan even slecht.

Bouwjaar: 1998

hallo
we hebben hier een vw passat 1.8 20v staan met motorcode ADR.
de auto heeft als hoofdbrandstof LPG.
bij koude motor slaat de motor goed aan, na ongeveer 10 sec. gaat deze slecht lopen (alsof deze zwaar loopt), wanneer de koppeling nu ingetrapt wordt, slaat de motor af. als je nu gaat starten, heb ik sterk het idee dat er maar op 1 cyl. een arbeidsslag word gegeven. wanneer de motor met veel pijn en moeite aanslaat loop de motor nog even slecht en dan alsof er niets aan de hand is. zodra de motor weer koud is, begint de ellende weer.
de auto loopt nu constant op benzine en er zitten geen foutcodes in het geheugen. de koelvloeistoftemp. zender is al vernieuwd.
b.v.d.

garage ronda

Geplaatst door garage ronda (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Loopt hij slecht op zowel benzine als gas?
Zijn de brandstofmengsel leerwaardes sterk verlopen?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Check eens of er op alle cilinders nog wel compressie is, bij koude motor. koprevisie komt bij dit type motor vaak voor bij veel LPG km's

garage ronda (0) PRO, 19 jaar geleden

bedankt voor jullie reactie's.
we hebben inmiddels compressie gemeten en waarschijnlijk zitteen de kleppen "verkleefd". de compressie liep wel gewoon op naar ongeveer 12 bar, maar tijdens de storing liep de compressie meter gewoon terug en hield de druk dus niet vast.
we laten nog van ons horen hoe het afloopt.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de oliesoort wel juist het kan zijn dat door te dikke olie de hydraulische kleppen niet goed meer sluiten bij koude motor daardat de oliedruk dan nogal hoog is.

Hans

garage ronda (0) PRO, 18 jaar geleden

we hebben de klacht kunnen opsporen, het bleek dat de kleppen niet gooed meer konden slujiten in de opwarmfase van de motor. de cylinderkop moest volledig gereviseerd worden en er zijn een paar nieuwe kleppen gemonteerd.
na deze ingrijpende operatie loopt de motor weer als nieuw.
m.v.g. jan-peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.