Volkswagen Passat: Passat start niet - Injectoren geen spanning/plus?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v ADR

Onze Passat uit 1997 met ADR blok (1.8 20v) wil ineens niet meer starten. Motor was half afgekoeld en kon daarna niet meer gestart worden. Startmotor gaat gewoon rond (ook onlangs de accu nog vervangen).

Nu is de ANWB geweest en die hebben hem met een noodoplossing aan de gang gekregen. Er bleek geen plus (+) te zitten op de sturing voor de injectoren?
Waarna de ANWB zekering 33 en 34 heeft doorverbonden. Dat zijn respectievelijk de sigarettenaansteker en het motormanagementsymbooltje...
Volgens de beste man waarschijnlijk iets met de startblokkering. Ik neem tenminste aan dat deze auto's dat standaard hebben.
Iemand enig idee? Misschien dat zoiets in het verleden vaker voor is gekomen?

Jim_S

Geplaatst door Jim_S (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Heb je voor de flauwekul al eens alle zekeringen gecontroleerd ?

Mocht de startblokkering het probleem veroorzaken, dan start hij, slaat aan, en na 1 sec weer af en dan is nu niet het geval.

Jim_S (0), 13 jaar geleden

Zekeringen heb ik niet gecontroleerd, maar lijkt me dat de ANWB dat ook gelijk heeft gedaan? Was daar zelf namelijk niet bij. Misschien eens proberen.
Startblokkering dacht ik ook aan, maar inderdaad, de VWs slaan meestal wel even aan om vervolgens af te slaan. Deze doet dus helemaal niks, alleen de startmotor gaat rond.

Jim_S (0), 13 jaar geleden

Morgen ga ik de auto laten uitlezen en dan hoop ik dat ik wat foutcodes hier kan posten om zodoende achter het probleem te komen.
Ik zal in ieder geval een terugkoppeling geven, mocht het via een andere weg gemaakt worden.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Jim, startblokering is het op zeker niet, die legt meer plat dan wat je aangeeft. en idd loopt de wagen dan enkele seconden alvorens af te slaan.


probleem is dat relais van de benzinepomp met herkenning nummer 208 overleden is.

ik heb je een pb gestuurd, daarin uitleg.


Succes er mee.

Jim_S (0), 13 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost. Aan de hand van de informatie van Harry Dok heb ik relais 208 vervangen welke onder andere de voeding voor de brandstofpomp en de injectors verzorgd. Hetzelfde item (8A0 951 253B) was niet meer te krijgen, maar vervangnummer 4D0951253 wel. Kosten 27 euro. ;)
Nogmaals dank!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.