Volkswagen Passat: stuurhoeksensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 130pk

Geachte lezers,

Hebben een passat 4 motion van jan 2005 (3B type) verkocht en nu belt klant dat het storingslampje brand,hij is naar zijn eigen garage gegaan en die zeiden dat de stuurhoeksensor stuk is,nu is mijn vraag,gaan deze vaker stuk,dit omdat de klant ver weg woont en ik anders een nw bestel zo dat hij niet op en neer hoeft te rijden,of is het verstandiger om eerst zelf te kijken,en zit deze om het stuur of is het een apart kastje of beiden.

bvd,

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

martijn v o (0), 13 jaar geleden

Type is 3BG neem ik aan.
Ik zou even contacten met de garage die het heeft geconstateerd. Indien diagnose uitwijst dat G85 defect is dan is het de stuurhoeksensor. Je kunt proberen hem weer in de basis stand te zetten, storing te resetten en te kijken of ie terugkomt. Indien hij terugkomt zou toch de sensor vervangen moeten worden.
Ze gaan inderdaad wel eens kaduuk. Welk storingslampje brandde er?
Indien de ESP, gloeispiraal of het stuurtje brand kan het bijvoorbeeld ook iets anders bv de remlichtschakelaar zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.