Volkswagen 0: passat TDI op 3 poten??

Bouwjaar: 2006

Mijn passat van 2002 met 200dkm op de teller heeft sinds een paar dagen een beetje een lelijke koude loop. Hij start perfect, daarna gaat hij echter op 3 poten lopen(?), zo lijkt het althans. Hij pruttelt dan wat en loopt niet mooi rond. Ook brandt het lampje van de ESP dan, alsof die een foutmelding van de motor(elektronica) aan wil geven..... De auto uitzetten en opnieuw starten lost het probleem onmiddlelijk op. Hij heeft het alleen met koude moter na een nacht staan, aan het eind van de dag is er niks aan de hand.

Iemand enig idee? Is deze fout goed uit te lezen?

(Btw: hij loopt verder perfect, start uitstekend, trekt als nieuw en klinkt als altijd......)

mystudio

Geplaatst door mystudio (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Storing laten uitlezen.
Bedrading verstuivers kan heel goed maar het kan ook wel een verstuiver zijn.
Beste kun je een afspraak maken met de garage dat je de auto een avond van te voren brengt want dan kunnen ze het direct horen en uitlezen of testen

mystudio (0), 17 jaar geleden

Okee, ik laat hem ff uitlezen.

Bij het uitlezen kun je volgens mij nooit het verschil zien tussen een storin in de bedrading van de pompverstuivers en de pompverstuiver zelf, lijkt me.......?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=mystudio]Okee, ik laat hem ff uitlezen.

Bij het uitlezen kun je volgens mij nooit het verschil zien tussen een storin in de bedrading van de pompverstuivers en de pompverstuiver zelf, lijkt me.......?[/quote]
de storing kan ik wel raden, dat zal zijn een cilinderoverslag... meestal is het kabelboomje onder de klepdeksel het probleem.. kosten slechts 35,- euro.

paul,

peter (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo marco waarom moeilijk doen auto is van 2006 naar de dealer

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=peter]hallo marco waarom moeilijk doen auto is van 2006 naar de dealer[/quote]
peter....

de auto is van 2002... staat in de eerste regel.

paul,

peter (0) PRO, 17 jaar geleden

sorry niet goed gelezen. ja dan word het niet de dealer

mystudio (0), 17 jaar geleden

Nou, ik heb de kabelboom vervangen (tja, bij de VW dealer helaas geen 35 euro, maar, 51). Ben erg benieuwd morgenochtend.........op de een of ander manier wil ik er nog niet aan dat dit het is. Als het inderdaad een slechte verbinding zou zijn, dan is het logischer dat hij het juist gelijk heeft bij de koude start, zou je zeggen. En, hij begint er pas mee na een 10 seconden......en dat kan ik niet verklaren.

We zullen morgen maar even afwachten. Ik laat het weten. Dank voor de reacties tot nog toe, natuurlijk!

mystudio (0), 17 jaar geleden

Dat was het dus wel! Nu al bijna een week zonder problemen, dus, dit was het inderdaad. Thanks voor de reacties, toppie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.