Volkswagen Passat: Passat wegrijblokkering schakelt in

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T AEB

Vanochtend sloeg de motor af direct na de start en brandde het lampje van de wegrijblokkering. Contact uit en weer aan gezet, met dezelfde sleutel. Daarna goede start, bleef de motor lopen en rijden maar. Het is een type met centrale vergrendeling maar zonder afstandbediening. Heeft iemand een idee wat hier aan de hand geweest kan zijn?

bandenspanning

Geplaatst door bandenspanning (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=bandenspanning]Vanochtend sloeg de motor af direct na de start en brandde het lampje van de wegrijblokkering. Contact uit en weer aan gezet, met dezelfde sleutel. Daarna goede start[/quote]
Een voorverschijnsel van een komend probleem.... Probeer eens een 2e sleutel en kijk of het probleem zich herhaalt.

Gr. paul

bandenspanning (0), 16 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=bandenspanning]Vanochtend sloeg de motor af direct na de start en brandde het lampje van de wegrijblokkering. Contact uit en weer aan gezet, met dezelfde sleutel. Daarna goede start[/quote]
Een voorverschijnsel van een komend probleem.... Probeer eens een 2e sleutel en kijk of het probleem zich herhaalt.

Gr. paul[/quote]
Okay, dank voor je reactie, ik ga dit proberen. Wat is het komende probleem?

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=bandenspanning]Wat is het komende probleem?[/quote]
Het probleem kan zijn dat de auto op een dag niet meer wil starten, komt altijd ongelegen.

Gr. paul

bandenspanning (0), 16 jaar geleden

Verder geen problemen meer gehad vandaag (verschillende keren gereden). Ik ga nu met de reserve sleutelset rijden en klijken of het probleem zich nog voordoet. De sleutels communiceren draadloos met een module in het dashboard is het niet?

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb deze klacht al regelmatig gehad dat ie de sleutel niet kon lezen en elke keer heb ik dit opgelost door de stekker op de uitllesspoel los te nemen. Pinnen eruit en deze aan te drukken. Probleem bleef bij mij altijd weg.

Andere sleutel heeft in mijn ogen niet zo veel zin. Die chip is stuk of niet. Hij wordt namelijk gevoedt door de uitleesspoel en daar zit dan ook het probleem. Mocht ie toch weer een keer niet starten haal dan je stuurverstelling even los en trek eraan. Kabel wordt dan even verplaatst en vervolgens leest ie de sleutel meestal dan wel.

bandenspanning (0), 16 jaar geleden

Hartelijk dank voor je reactie. Hoe krijg ik die stekker los? Moet het stuur er dan uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.