Volkswagen GOLF: PDC / parkeersensoren defect?

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 118

Hallo,

Ik heb jaren een golf 6 uit 2009. Sinds kort doen de parkeersensoren het niet. Bij de garage werd het duidelijk dat de module stuk was (foutcode 16347, ECU regeleenheid defect). Deze is dan ook vervangen. Na het vervangen deden alle (8) parkeersensoren het echter niet, er bleken 2 sensoren (beiden voorbumper linkerkant) defect te zijn. Bij in het achteruit zetten verschijnt een kleine seconde het beeld op de RNS en verdwijnd dan weer.

Ik vind het wel erg toevallig dat 2 sensoren, die ook nog is allebei aan de voorkant en dezelfde kant zitten defect zijn. Van buiten zijn er geen beschadigingen, wel is 1x de bumper eraf geweest.

Dit zijn nu de foutcodes:
03093:
- sensor linksvoor, parkeerassistentie, linkerkant
- kortsluiting naar aarde of open circuit
- permanent

03094:
- sensor linksvoor, parkeerassistentie, Rechtskant
- kortsluiting naar aarde of open circuit
- permanent

Voordat ik nieuwe sensoren ga aanschaffen wil ik eerst weten of het niet de zekering/bedrading is. Wie kan mij hierbij helpen?

Gr. Mau

Constanza19

Geplaatst door Constanza19 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo, De storingen wijzen op een kabel probleem van de sensoren,misschien heeft het demonteren van de bumper er iets mee te maken,
je kan trouwens heel eenvoudig controleren of een sensor werkt ,daartoe bij ingeschakelde achteruit versnelling en ingeschakeld contact met de vinger licht over de sensor wrijven,je voelt dan een licht kloppen bij werkende sensor.
De sensoren kunnen wel onderling gewisselt worden om uit te testen welke sensor eventueel defect is.
Maar dan moet wel de voorbumper voor uit gebouwd worden.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

De kabelboom van die sensoren loopt vaak precies achter de kentekenplaat, wat nog wel eens voorkomt is dat de schroeven hiervan de kabelboom daar achter raken en dus dan is de draad beschadigd, dat zou kunnen. Maar als het gekomen is na het verwijderen van de bumper dan zou ik het daar in zoeken idd.

Constanza19 (0), 6 jaar geleden

Na een aantal garagebezoeken is het probleem opgelost.

Eerst dus weer de voorbumper eraf gehaald, en voor de zekerheid de kabelboom + 2 sensoren vervangen. Maar daarna deden de sensoren het nog steeds niet. Vervolgens ben ik naar een specialist in Den Haag gereden en die zag dat er een verkeerde PDC module erin zat. Ook al gaf de auto de eerder aangegeven foutcodes aan. De vorige monteur had een kastje van Passat erin geplaatst. Ik heb toen zelf een originele van de dealer gekocht (€171) en zelf geplaatst. Kastje vindt je onder de ruitenwissermotor linksvoor. Veel garages hebben bar weinig kennis van dit soort zaken. Na het plaatsen moest het kastje nog ingeleerd worden. Maar alles werkt nu prima. Dank voor jullie hulp.

Hans van der Spek (0), 5 jaar geleden

Hi, ook met golf 6 bij 2009 geen werkende sensoren voor en achter.
Ik begrijp uit laten lezen en heeft iemand een goed adres voor mij, omgeving Rotterdam of den haag.
Alvast bedankt

Hans4040 (190) PRO, 5 jaar geleden

VW dealer...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.