Volkswagen Golf : ploffend geluid

ik heb een golf 2 1,3 i monopoint kheb er een andere filter op gezet(openluchtfilter)maar als ik gas geef komt die moeilijk op gang en mijn auto gaat stotteren&soms gaat die een ploffend geluid maken&als ik rij komt hij niet snel op gang,gaat moeilijk en trekt slecht...maar nu heb ik mijn openluchtfilter eraf gehaald&nu loopt die stukken beter maar hij trekt nog niet echt zoals het hoort.hij komt nog moeilijk op gang!!!!!!waar ligt dit aan????ontsteking???Luchtmassameter op kan het komen omdat de auto poosje stil gestaan heeft??

groet john.

Johnholsteen

Geplaatst door Johnholsteen , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

stefan84, 16 jaar geleden

ja even bij het begin beginnen john

waarom eigenlijk een open filter ?vermogen winnen doe je er zeer zeker niet mee..sterker nog,je zal eerder wat vermogen inleveren..en het is ook nog eens slecht voor auto's met een LMM e.d.

sommige mensen denken dat het heel wat is met een open filter,het enige voordeel ervan is dat hij een hoop kabaal produceert,afhankelijk van de auto.

heb je niet per ongeluk een vacuum slang losgetrokken of is er nergens een slang kapot/poreus ??

als de auto een tijdje gestaan heeft..kan het geen kwaad om er eens nieuwe bougie's in te draaien,samen met nieuwe kabels,verdeelkap + rotor,en eventueel het benzinefilter..

stel dan ook even,indien nodig,de onsteking af.

kan ook best zijn dat de benzinetoevoer niet optimaal is..door vervuiling etc..

maar daarom even bij het begin beginnen..

dat ploffen kan door de ontsteking komen,maar ook door een veel te arm mengsel..

Succes

Stefan

Johnholsteen, 16 jaar geleden

kheb er al nieuwe bougiekabels en verdeelkap+rotor op gezet,alles wat electrisch is is vervangen door nieuw spul...toch trekt die nog niet goed,als ik gas intrap dan smoord die gewoon.motor reageerd niet goed op het gas.

stefan84, 16 jaar geleden

en de benzine toevoer e.d ???

stinkt hij niet naar benzine als de auto zo beroerd loopt ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.