Volkswagen POLO: Polo 1.4 TDI 2003 valt uit tijdens rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAY, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 55

Hoi allemaal sinds een jaar ben ik eigenaar van een Polo 1.4 diesel. Het merkwaardige probleem met deze auto is dat hij uitvalt onder het rijden. Dit gebeurt op willekeurige momenten. In de meeste gevallen zet ik dan de auto stil, haal de sleutel uit het contact, en start de auto opnieuw. Soms werkt het ook om de auto in een lagere versnelling te zetten, en de koppeling hard op te laten komen. Het starten gaat meestal ook moeizaam. Ik moet lang doorstarten. Afgelopen winter ben ik zonder problemen helemaal naar Gent gereden maar tijdens het boodschappenritje van 2 km kan hij soms ineens uitvallen.
Ik heb het contactslotblokje al laten vervangen maar dit bood geen verbetering.
Zelf denk ik dat het een elektronisch probleem is aangezien de auto wel meer vreemde kuren vertoont. Zo gaat bijvoorbeeld het dashboardlampje Van de mistlamp branden als ik op het rempedaal druk. Verder werkt de airco niet en gaat de kachel soms in eens van koud naar warm en vice versa. Ook geeft het dashboard geen buitentemperatuur ben aan.
Omdat ik de laatste tijd meer lange ritten moet maken vind ik erg vervelend dat de auto midden op de snelweg uitvalt. Als ze bij een garage hier naar moeten kijken gaat het mij vast veel geld kosten.

Wat kan ik nu het beste doen? Ik voel mij niet meer vertrouwd in deze auto. Elke vorm van hulp wordt erg gewaardeerd!

spstrikwerda

Geplaatst door spstrikwerda (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

djbosanac (65), 6 jaar geleden

Wat ook kan zijn is dat de dynamo niet meer goed werkt.

Ik heb al jou symptomen gehad bij mijn oude bora 1.6. en bleek dat de dynamo defekte raakte en dus niet aan het laden was.

Test de laadstroom van de auto als deze niet voldoende is.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

hallo,het zou een probleem met het "beroemde' relais 109 kunnen zijn (nummer staat op de bovenkant van het relais) Deze worden te heet waardoor de soldeer verbindingen op de printplaat los raken.
Een verbeterde versie (grijs van kleur) is beschikbaar.
Voor wat betreft rare controle lampje van het mistachterlicht, controleer de massa verbinding van het linker achterlicht,makkelijk,zet het stads licht aan en de alarmlichten en kijk naar de achterlichten.
blijven de achterlichten branden of knippert het mee.
Als je een trekhaak onder de wagen hebt kan ook corrosie van de stekerdoos een oorzaak zijn.
De electrische stelmotor van de verwarmingsklep gaat vaak stuk bij deze modellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.